Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Ο 22χρονος ψήστης στα McDonald's που έφτασε να βγάζει 1 εκατ. δολάρια το χρόνο!!.....

Οι διαγωνιζόμενοι σε video games ή αλλιώς στα e-sports, μπορεί να μην χρειάζεται να σηκωθούν από την θέση τους, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βγάζουν λεφτά, σαν να πήγαιναν κανονικά στη δουλειά και μάλιστα σε μία δουλειά που τους καλοπληρώνει... Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου των e-sports είναι ο 22χρονος Matt Haag, γνωστός με το όνομα "Nadeshot".
 Ο Matt Haag είναι αυθεντία στο ηλεκτρονικό παιχνιδι "Call of Duty", ενώ μαζί του στους διαγωνισμούς, συμμετέχει η ομάδα του με το όνομα OpTic Gaming. Μάλιστα είναι τόσο καλοί που έχουν σπόνσορα την Red Bull. Όλα αυτά, πριν από 3 χρόνια έδειχναν εξωπραγματικά για τον Matt Haag, αφού τότε, σύμφωνα με τους New York Times, δούλευε ως ψήστης στα McDonald's. Το να παίζει κάποιος επαγγελματικά video games είναι μία πολύ σοβαρή δουλειά. Χρειάζεται εξάσκηση ωρών, ενώ ο Haag καλωδιώνεται για να μελετάται η επίδραση των παιχνιδιών αυτών στον εγκέφαλο. Μάλιστα ακολουθεί και ειδική διατροφή με πολλά γεύματα, όπως κάνουν οι αθλητέ, για να είναι υγιής και να έχει καλύτερη απόδοση.
 Τα χρήματα που "παίζουν" στον χώρο των videogames είναι πολλά. Μία ομάδα παιδιών από την Κορέα, κέρδισε 1 εκατ. δολάρια, διαγωνιζόμενα σε ένα άλλο δημοφιλές παιχνίδι, το "League of Legends", ενώ εκατομμύρια άλλοι τα έβλεπαν σε ζωντανή μετάδοση. Είναι πολλοί οι παίκτες video games που έγιναν διάσημοι παίζοντας online σε social media όπως το Twitch, το οποίο αγόρασε φέτος η Amazon για 1 δισ. δολάρια.
 Ο Haag κερδίζει τον μισθό του, παίζοντας online ή από έπαθλα από τα διάφορα τουρνουά που κερδίζει. Περί τα 700.000 δολάρια το χρόνο, ο Haag τα κερδίζει από το κανάλι του στο YouTube, αναφέρουν οι Times. Ο 22χρονος έχει 1 εκατ. followers στο YouTube ενώ τα βίντεο του είναι διάσημα, αφού δίνουν πληροφορίες όχι μόνο για τα παιχνίδια αλλά ακόμα και για τι μπορεί να φάει κάποιος κατά τη διάρκεια της νύχτας. Πάντως ο ίδιος, όπως αναφέρει στους NYT, σκέφτεται πολύ το μέλλον του και φοβάται τι θα συμβεί αν μία μέρα οι άνθρωποι πάψουν να κάνουν κλικ στα βίντεο του στο Youtube ή όταν ο ίδιος δεν είναι πια ικανός να παίζει ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου