Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2014

ΕΛΛΑΔΑ. ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ!.....Ηλικιωμένη που υποστηρίζεται μηχανικά θα έμενε χωρίς ρεύμα για οφειλή 1.200 ευρώ!!...

Ηλικιωμένη που υποστηρίζεται μηχανικά θα έμενε χωρίς ρεύμα για οφειλή 1.200 ευρώ!Δραματικές στιγμές πέρασε μια οικογένεια στην περιοχή της Εγκλυκάδας, στην Πάτρα, όταν συνεργείο της ΔΕΗ μετέβη στο σπίτι τους, προκειμένου να κόψει το ρεύμα για οφειλή 1.200 ευρώ! Κι αυτό, γιατί εκτός των άλλων, η ηλικιωμένη γυναίκα, υποστηρίζεται μηχανικά και πάσχει από διαβήτη. Έντρομη την περασμένη Τρίτη,
 η γυναίκα άνοιξε την πόρτα του σπιτιού της και είδε συνεργείο της ΔΕΗ να την ενημερώνει πως λόγω οφειλής θα της κόψει το ρεύμα . Εκείνη, τους ενημέρωσε πως από το 1981 είναι με μηχανική υποστήριξη σημειώνοντας πως έχει κατ’ επανάληψη καταθέσει στην Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, προκειμένου να μην της κόβουν το ρεύμα, όπως προβλέπεται από το νόμο, ακόμα κι’ αν έχει οφειλή, λόγω του ότι παίρνει οξυγόνο. Το συνεργείο της έδωσε προθεσμία δύο ημερών προκειμένου να «καταθέσει εκ νέου τα δικαιολογητικά της» τα οποία η ΔΕΗ, όπως καταγγέλλει η ηλικιωμένη, μάλλον είχε χάσει.
 Η οφειλή προς την ΔΕΗ ανέρχεται σε 1.200 ευρώ, αλλά αυτό δεν εμπόδισε του υπευθύνους να δώσουν εντολή διακοπής του ρεύματος, παρόλο που εκτός από το πρόβλημα που έχει η ηλικιωμένη, σοβαρό πρόβλημα καρδιοπάθειας αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια και ο σύζυγός της. Η οικογένεια ζει με 600 ευρώ το μήνα και έχει τέσσερα άνεργα παιδιά, από τα οποία τα τρία είναι πτυχιούχοι πανεπιστημίου, αλλά παρά τις προσπάθειες τους δεν βρίσκουν δουλειά, με αποτέλεσμα όλοι να συντηρούνται από την πενιχρή σύνταξη που λαμβάνει ο πατέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου