Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

ΚΟΣΜΟΣ. ΗΠΑ: Κόλλησε τον Έμπολα η νοσοκόμα που φρόντιζε τον ασθενή-φορέα....

ΗΠΑ: Κόλλησε τον Έμπολα η νοσοκόμα που φρόντιζε τον ασθενή-φορέαΝοσοκόμα στο Πρεσβυτεριανό Νοσοκομείο του Ντάλας, όπου νοσηλευόταν ο Τόμας Ντάνκαν που πέθανε από τον ιό Έμπολα, βρέθηκε κι αυτή θετική στον ιό, στις πρώτες εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε. Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό μετάδοσης του ιού επί αμερικανικού εδάφους. Η δεύτερη ασθενής παρουσίασε χαμηλό πυρετό το βράδυ της Παρασκευής, απομονώθηκε και υποβλήθηκε στις πρώτες εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν την ύπαρξη του ιού. Τα αποτελέσματα των νεώτερων εξετάσεων για την επιβεβαίωση θα γίνουν γνωστά αργότερα την Κυριακή. «Γνωρίζαμε ότι ένα δεύτερο κρούσμα ήταν πιθανό και προετοιμαζόμασταν γι' αυτό το ενδεχόμενο» ανέφερε ο δρ Ντέιβιντ Λάκι.
Το όνομα της δεύτερης ασθενούς δεν έχει δημοσιοποιηθεί. Ο Τόμας Ντάνκαν, που προσβλήθηκε από τον ιό στην Λιβερία, πέθανε στο Πρεσβυτεριανό Νοσοκομείο την περασμένη Τετάρτη. Διαγνώστηκε ότι έπασχε από τον ιό Έμπολα στις 30 Σεπτεμβρίου, δέκα ημέρες αφότου έφτασε από την Μονρόβια στις ΗΠΑ μέσω Βρυξελλών.
 Η ασθένεια εκδηλώθηκε λίγες ημέρες μετά την άφιξή του στις ΗΠΑ, αλλά την πρώτη φορά που πήγε στο νοσοκομείο τον έστειλαν στο σπίτι του με αντιβιωτικά, αν και είπε στους γιατρούς ότι μόλις έχει επιστρέψει από την Λιβερία. Λίγες ημέρες μετά τέθηκε σε απομόνωση, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό σε ποια φάση ήρθε σε επαφή η δεύτερη ασθενής με τον Ντάνκαν και πώς μεταδόθηκε ο ιός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου