Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

ΚΟΣΜΟΣ. «Σημάδια βελτίωσης» για τη γιατρό που προσβλήθηκε από Έμπολα....

5058A329D5E7DA4EE27FABBB4B9A81FE.jpgΗ υγεία της Νορβηγίδας που προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα ενώ βρισκόταν με φιλανθρωπική αποστολή στη Σιέρα Λεόνε βελτιώνεται, ανακοίνωσε σήμερα η ιατρική ομάδα που την περιθάλπει. «Η κατάστασή της είναι στάσιμη, με σημάδια βελτίωσης» είπε ο γιατρός Νταγκ Κβάλε του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Όσλο, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Η ασθενής, μια 30χρονη γιατρός, εργαζόταν για λογαριασμό της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα στη Σιέρα Λεόνε και επαναπατρίστηκε την περασμένη Τρίτη.
 Οι γιατροί δεν έχουν ανακοινώσει τι είδους θεραπεία χορηγούν στην ασθενή. Ορισμένα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο του οργανισμού φαρμάκων της χώρας, τον Στάιναρ Μάντσεν, ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα ότι το νοσοκομείο εξασφάλισε την τελευταία διαθέσιμη δόση του πειραματικού φαρμάκου ZMap
 Ωστόσο η πληροφορία αυτή διαψεύστηκε στη συνέχεια από τον Μάντσεν που έκανε λόγο για «παρεξήγηση». Η επιδημία του Έμπολα έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 4.000 ανθρώπους σε επτά χώρες. Τα περισσότερα κρούσματα έχουν αναφερθεί στη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου