Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

ΚΟΣΜΟΣ. Μια 13χρονη Αμερικανίδα θέλει να πάει στον Αρη!....

Η 13χρονη Αλίσα Κάρσον έχει μεγάλα όνειρα. Το κορίτσι από το Μπατόν Ρουζ στη Λουιζιάνα θέλει να γί
νει ο πρώτος άνθρωπος που θα προσγειωθεί στον Αρη. Και μάλλον το όνειρο δεν είναι μόνο δικό της, καθώς και η NASA πιστεύει στην Αλίσα και ήδη έχει ξεκινήσει τη διαστημική εκπαίδευσή της. Στις διαστημικές κατασκηνώσεις της αμερικανικής υπηρεσίας του διαστήματος η Αλίσα είναι γνωστή με την κωδική ονομασία «Blueberry», και όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί της λένε πως το πάθος είναι τόσο μεγάλο ώστε οι λέξεις «όχι» και «αποτυχία» δεν υπάρχουν στο λεξιλόγιό της. Οι γονείς της Αλίσα λένε πως από την τρυφερή ηλικία των τριών ετών «κοίταξε ψηλά και την κέρδισε το σύμπαν», ενώ ήδη στα επτά της είχε σχεδιάσει τα επόμενα 20 χρόνια της «διαστημικής της καριέρας».
 Ετσι από πολύ νωρίς στράφηκε στις θετικές επιστήμες, συστηματικά εκπαιδεύεται σε ειδικές διαστημικές κατασκηνώσεις της NASA, ενώ προσφάτως μίλησε σε συνέδριο της διαστημικής υπηρεσίας με θέμα: «Προετοιμάστε τους γήινους για ταξίδια σε άλλους πλανήτες τη δεκαετία του 2030». Πώς όμως το διάστημα κέρδισε την Αλίσα; «Ημουν τριών και έβλεπα στην τηλεόραση τους Backyardigans (κινούμενα σχέδια αμερικανοκαναδικής παραγωγής) και κόλλησα με το επεισόδιο στο οποίο πάνε στον Αρη».
 Και από τότε, λέει η 13χρονη, γέμισε περιέργεια και ενθουσιασμό για ένα ταξίδι στο άγνωστο, εκεί όπου δεν έχει πάει κανείς άλλος στο παρελθόν και αποφάσισε να γίνει αστροναύτης. Η Αλίσα ξέρει ότι θα πρέπει να δουλέψει σκληρά, «αγαπώ τα μαθηματικά και τις θετικές επιστήμες», λέει εξηγώντας ότι έχει στόχο να σπουδάσει αστροφυσική στο Κέμπριτζ ή στην Οξφόρδη, να συνεχίσει στο ΜΙΤ στη Βοστόνη και να φτάσει στο Διεθνές Πανεπιστήμιο του Διαστήματος στη Γαλλία. Και μετά ο Αρης... μοιάζει μόλις λίγα βήματα μακριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου