Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΚΟΣΜΟΣ. Περίπου 1.000 μετανάστες διασώθηκαν σε 24 ώρες στη Μεσόγειο....

Περίπου 1.000 μετανάστες διασώθηκαν σε 24 ώρες στη ΜεσόγειοΣχεδόν 1.000 μετανάστες διασώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στη Μεσόγειο, ενώ 20 αγνοούνται, όπως ανακοίνωσαν οι ιταλικές Αρχές. Το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό, που συντονίζει την επιχείρηση Μare Nostrum, ανακοίνωσε ότι τρία από τα πλοία του διέσωσαν 567 μετανάστες κατά τη διάρκεια διαφορετικών επιχειρήσεων, την Τετάρτη. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 250 εξ αυτών θα φτάσουν, την Παρασκευή, στην επαρχία Ρέτζιο Καλάμπρια.
 Το πρακτορείο ειδήσεων ANSA μετέδωσε ότι το ιταλικό λιμενικό περισυνέλεξε ακόμη 93 μετανάστες στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης και αναζητεί περισσότερους, αφού ενημερώθηκε από κάποιους μετανάστες ότι στο πλοιάριο που τους μετέφερε και το οποίο ναυάγησε επέβαιναν 113 άνθρωποι. Μια άλλη περιπολία του λιμενικού εντόπισε 78 μετανάστες το πλοιάριο των οποίων κινδύνευε, πρόσθεσε το ANSA.
 Στο μεταξύ, 228 μετανάστες έφτασαν στο λιμάνι Μεσίνα της Σικελίας αφού τους περισυνέλεξε ένα φορτηγό πλοίο 40 χιλιόμετρα νότιας της Μάλτας. Η Ιταλία εξετάζει το ενδεχόμενο να σταματήσει την επιχείρηση διάσωσης μεταναστών Mare Nostrum το Σάββατο, μόλις ξεκινήσει η επιχείρηση περιπολίας της Μεσογείου της Frontex, με την ονομασία Τρίτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου