Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Μπορείς να ζήσεις χωρίς πιστωτικές κάρτες;

mporeis-na-ziseis-xwris-pistwtikes-kartesΟσο και αν σας έχουν πείσει ότι χωρίς πιστωτική είστε ένα τίποτα, η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να ζειτε το ίδιο καλά, χωρίς πιστωτική. Τώρα που τα οικονομικά μας είναι κάπως σφιχτά, έχει τεράστια σημασία να μειώσουμε τους λογαριασμούς που φτάνουν κάθε μήνα στο σπίτι μας. Ιδανικά, κάθε μήνα πρέπει να φτάν

ουν στην πόρτα μας μόνο τρεις φάκελοι με τους λογαριασμούς νερού τηλεφώνου/ιντερνετ και ηλεκτρικού.
 Είναι εφικτό να το καταφέρετε σχετικά γρήγορα: -Αρχικά επισκεφθείτε την τράπεζα και ζητείστε να μπει η κάρτα σε διακανονισμό. Σταματήστε να την χρησιμοποιείτε και η δόση σας θα μειωθεί σημαντικά έστω και αν διάρκεια αποπληρωμής θα αυξηθεί. Το τελικό ποσό θα είναι το ίδιο γιατί το ποσό της κάρτας θα μπει σε ειδικό προσωπικό δάνειο με το μισό επιτόκιο! -Αποφασίστε ότι θα ζείτε με μετρητά. Είναι αρκετά διαφωτιστικό γιατί βγάζοντας λεφτά από την τσέπη σας για να πληρώσετε, η αίσθηση της …απώλειας των χρημάτων είναι πιο έντονη και δεν έχει καμία σχέση με την συναλλαγή με πιστωτική κάρτα που είναι σχεδόν Αυλη.
Ετσι θα μάθετε να ξοδεύετε σύνεση. -Το πρόβλημα που μπορεί να προκύψει για τις κρατήσεις θέσεων σε θέατρα, σινεμά και ηλεκτρονικές αγορές από το ίντερνετ, θα το λύσετε, συνδέοντας τον τραπεζικό σας λογαριασμό με μία κάρτα debit που απλά τραβά χρήματα από το λογαριασμό. Μόνο όταν υπάρχει υπόλοιπο φυσικά! -Αν αγχώνεστε που μία κάρτα έχει άμεση πρόσβαση στα λεφτά της μισθοδοσίας σας ακυρώστε την debit κάρτα και εκδώστε μία προπληρωμένη κάρτα αγορών.
Κρατάτε εκεί πάντα ένα μικρό ποσό 200-300 ευρώ για κρατήσεις θέσεων σινεμά και θεάτρου και άλλες μικρές αγορές. Αν θέλετε να αγοράσετε κάτι ακριβότερο online, απλά μεταφέρετε χρήματα από το λογαριασμό σας με e-banking στην προπληρωμένη κάρτα χωρίς φόβο. Σιγά-σιγά, θα αποκτήσετε μία πολύ καλύτερη θεώρηση της οικονομικής σας κατάστασης και θα σταματήσετε να αγοράζετε άχρηστα αντικείμενα.
 Τέλος, για να μην ξεχνάμε από πού ξεκινήσαμε, η χαρά του να φτάνει ο μήνας και στην πόρτα σας να μην εμφανίζονται δεκάδες φάκελοι με λογαριασμούς, είναι, όπως έλεγε και μία διαφήμιση πιστωτικής κάρτας, ανεκτίμητη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου