Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΙΔΥΜΟΙ ΠΥΡΓΟΙ..."Εσεις με σκοτωνετε αλλα εγω θα επιλεξω πως θα πεθανω" Επεσε απο τον 106ο οροφο.

Δίδυμοι Πύργοι: συγκλονίζει η άγνωστη ιστορία άνδρα που έπεσε από τον 106ο όροφο [φωτο]Κανείς δεν φαίνεται πως μπορεί να ξεχάσει την 11η Σεπτεμβρίου 2001 και το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους, που βύθισε σε πένθος ολόκληρο τον πλανήτη. Μεταξύ των χιλιάδων θυμάτων του τρομοκρατικού χτυπήματος ήταν και ο Τζόναθαν Μπράιλι, υπάλληλος του εστιατορίου στον Βόρειο Πύργο, ο οποίος έπεσε από τον 106ο όροφο τη στιγμή της επίθεσης. Εκείνη την τραγική ημέρα οι άνθρωποι που επέλεξαν να πεθάνουν πέφτοντας στο κενό ήταν τουλάχιστον διακόσιοι. Οι συγγενείς του Τζόναθαν Μπράιλι είναι πεπεισμένοι πως ο άνθρωπος της φωτογραφίας είναι ο δικός τους άνθρωπος.
2
 Για τους υπόλοιπους δεν έχει σημασία τόσο η ταυτότητα του όσο το γεγονός ότι αποτέλεσε το σύμβολο μιας τραγικής ελευθερίας. Οτιδήποτε και να σκεφτόταν, η πράξη του ήταν μια ακραία πράξη εναντίωσης στη δολοφονική μανία των τρομοκρατών – εσείς με σκοτώνετε, αλλά εγώ θα επιλέξω πώς θα πεθάνω.
 «Ο άνθρωπος που πέφτει», αναφέρουν τα «Νέα», μετατράπηκε σε έμβλημα, έγινε κινηματογραφική ταινία, ακόμα και μυθιστόρημα (από τον Ντον Ντελίλο). Ωστόσο, οι φωτογραφίες που θα μπορούσαν να αποτελούν το σύμβολο των τρομοκρατικών ενεργειών που εγκαινίασαν την τρίτη χιλιετία είναι πολλές. Μια από αυτές μοιάζει να είναι σκηνοθετημένη από τους ίδιους τους τρομοκράτες: η φωτογραφία (ή και το βίντεο) της σύγκρουσης του δεύτερου αεροσκάφους στον δεύτερο από τους Δίδυμους Πύργους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου