Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ.. Διατροφή και αυτοέλεγχος...

Τον τρόπο για να διατηρεί κάποιος τον αυτοέλεγχό του αποφεύγοντας τις ατασθαλίες στη διατροφή βρήκαν επιστήμονες στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Κορνέλ, για να αποφύγει κανείς τις περιττές θερμίδες θα πρέπει απλώς να προσέχει με ποιες τροφές ξεκινά το γεύμα του. Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, ξεκινώντας με υγιεινές τροφές, όπως το γιαούρτι και τα φρούτα, βοηθάς τον εαυτό σου να αντισταθεί στους πειρασμούς, επειδή οι ανθυγιεινές τροφές φαίνονται λιγότερο δελεαστικές.
 Αυτό ισχύει πολύ περισσότερο όταν υπάρχει μπουφές, επειδή το μεγαλύτερο μέρος του πιάτου συνήθως καλύπτεται από τα πρώτα φαγητά που βλέπει κάποιος μπροστά του, άρα, αν αυτά είναι ανθυγιεινά, θα είναι περισσότερες και οι θερμίδες που περιέχουν. Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όσοι αρχίζουν το γεύμα τους με υγιεινές τροφές παίρνουν λιγότερες θερμίδες κατά 31%. Κατά τη μελέτη, στην οποία συμμετείχαν 124 άτομα, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, οι οποίες έπρεπε να επιλέξουν τι θα έτρωγαν για πρωινό από διαφορετικό μπουφέ η καθεμία - στον έναν οι τροφές ήταν τοποθετημένες από την πιο υγιεινή μέχρι την πιο ανθυγιεινή (φρούτα, γιαούρτι, χυμός με ζάχαρη, μπέικον,
 τηγανητές πατάτες, αυγά με τυρί), ενώ στον άλλον αντίστροφα. Όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, η σειρά με την οποία ήταν τοποθετημένες οι τροφές επηρέαζε καθοριστικά το γεύμα όλων των συμμετεχόντων, αφού και στις δύο ομάδες οι πρώτες τρεις τροφές που βρίσκονταν σε κάθε μπουφέ κάλυπταν το 66% του πιάτου!

2 σχόλια:

  1. Πείτε ναι στα μπαχαρικά και στα μυρωδικά!

    Για να δώσετε στο φαγητό σας πλούσια γεύση, χρησιμοποιείστε μπαχαρικά και μυρωδικά, τα οποία μας χαρίζουν παράλληλα και θρεπτικά συστατικά, όπως αντιοξειδωτικές ουσίες! Προσθέστε, λοιπόν, στις συνταγές σας φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κουρκουμά, κάρυ, δυόσμο, μαϊντανό, ρίγανη ή βασιλικό! Θα απογειώσουν τη γεύση και τη θρεπτική αξία του γεύματός σας!

    Δείτε τις συνταγές… με άλλο μάτι!

    Έχετε σκεφτεί ότι τα φαγητά που ήδη καταναλώνετε κατά τη δίαιτα μπορούν να αποκτήσουν εύκολα διαφορετική γεύση; Προσθέστε πολύχρωμα λαχανικά όπως πιπεριές στο κοτόπουλο ή στο ψάρι που μαγειρεύετε στην κατσαρόλα, φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα στα ψητά ή κομματάκια τυριού χαμηλών λιπαρών σε μαγειρεμένα λαχανικά (π.χ. φασολάκια)!

    Έτσι, οι συνταγές σας θα αποκτήσουν γεύση, χρώμα και άρωμα, ενώ αυτές οι μικρές αλλαγές θα σας δώσουν ποικιλία και σε καμία περίπτωση δεν θα νιώσετε στέρηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα Παιδια, να τρωτε παντα οταν πεινατε και να πινεται πολυ νερο , δεν τρωμε οταν δεν πιναμε , να μασατε το φαγητο σας σιγα σιγα, το φαγητο ειναι απολαυση και οχι Αγγαρεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή