Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

SUPER LEAGUE. Παναθηναϊκός από ατσάλι! ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛ. ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ ΑΛΩΒΗΤΟΣ...Σε ασχημη κατασταση πλεον ο ΑΡΗΣ. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΟΦΗ 2-1..

Με δύο γκολ του Βίκτωρα Κλωναρίδη (43΄, 69΄) που αποβλήθηκε στο 77΄, τα πρώτα του νεαρού επιθετικού στη φετινή Σούπερ Λίγκα, ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα με 2-0 από το «Κλεάνθης Βικελίδης» επί του Άρη στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής, σε μια αναμέτρηση που «σκιάστηκε» από το σοβαρό τραυματισμό του Νίκου Μαρινάκη, σε σύγκρουση με τον Μιχάλη Κύργια. Σε ένα παιχνίδι με καλό ρυθμό αλλά όχι και αξιόλογες φάσεις στα πρώτα 19 λεπτά, ο Ουντότζι απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Καπίνο σε εκείνο το λεπτό, όταν στη σέντρα του Μαργαρίτη ο Νιγηριανός έπιασε την κεφαλιά μόνος στο ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα χτύπησε στο πρόσωπο του Τριανταφυλλόπουλου και έφυγε κόρνερ.
 Το παιχνίδι φαινόταν να οδεύει προς το ημίχρονο ισόπαλο, αλλά στο 43ο λεπτό η ωραία ατομική προσπάθεια του Κλωναρίδη απέφερε ένα εξίσου εντυπωσιακό γκολ για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού, όταν στο γύρισμα του Ζέκα απόφυγε με προσποίηση τον Πουλίδο και πλάσαρε υποδειγματικά για το 0-1. Στο 57ο λεπτό το γήπεδο «πάγωσε», όταν Μαρινάκης και Κύργιας συγκρούστηκαν άσχημα κεφάλι με κεφάλι. Ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού έμεινε πεσμένος στο έδαφος, αναίσθητος, με τον Ζέκα να δείχνει ότι είχε «γυρίσει» η γλώσσα του. Ύστερα από περίπου οκτώ λεπτά το ασθενοφόρο παρέλαβε τον παίκτη από τον αγωνιστικό χώρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, υπό το ζεστό χειροκρότημα των φίλων του Άρη, σε μια πολύ ωραία στιγμή του αγώνα. Αν και «μουδιασμένοι» από το σοκ με τον συμπαίκτη τους, οι «πράσινοι» έφτασαν και σε δεύτερο γκολ στο 69΄ με τον Κλωναρίδη, από κακή πάσα του Πουλίδο, «κλειδώνοντας» τη νίκη παρά την αποβολή του σκόρερ στο 77ο λεπτό με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Κλωναρίδης δέχτηκε δυο κίτρινες κάρτες σε διάστημα 6 λεπτών (72', 77') κι άφησε τον Παναθηναϊκό με 10 παίκτες, σε μια φάση που ο Κάκος μάλλον κακώς «κιτρίνισε» τον παίκτη των «πράσινων» αλλά και τον Κύργια... Παρότι με παίκτη λιγότερο, ο Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να κάνει και τρίτο γκολ, όταν ο νεοσειλθόντας Φιγφκερόα, έσπασε τη μπάλα στον επερχόμενο Ατζαγκούν που πλάσαρε λίγο άουτ στην κίνηση!
 Ο Αργεντινός με κεφαλιά-ψαράκι λίγο έλειψε να σκοράρει έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ατζαγκούν, όμως ο Διούδης έδιωξε ενστικτωδώς! Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μιχάλης Κύργιας που είχε τραυματιστεί στη φάση με τον Μαρινάκη και είχε υποστεί ελαφρά διάσειση συνέχισε να παίζει, παρότι ο γιατρός του Αρη Βαγγέλης Πανταζής δήλωσε στον «αέρα» της μετάδοσης ότι ο παίκτης ήταν ζαλισμένος! Επρεπε να φτάσουμε στο 90' λοιπόν, δηλαδή μισή ώρα μετά (!!!) για να πει ο παίκτης «δεν βλέπω καλά» για να βγει και να μείνει στο χορτάρι δείχνοντας ότι δεν είχε και μεγάλη επαφή με το τι γινόταν γύρω του!
 Το ματς τελείωσε με ένα χαμένο τετ α τετ του Μανιά στο 90+7' και το «Κλεάνθης Βικελίδης» να γιουχάρει παρατεταμένα... ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Α. Κάκος (Κέρκυρα) ΚΟΚΚΙΝΗ: 77΄ Κλωναρίδης ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σταυρόπουλος, Μαργαρίτης, Κύργιας, Ψυχογιός - Αμπεΐντ, Κλωναρίδης, Κουτρουμπής ΑΡΗΣ (Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Κύργιας, Πουλίδο, Αγκάνθο, Τάτος, Ουντότζι, Παπαδόπουλος (64΄ Σουνάς), Μαργαρίτης, Σταυρόπουλος (64΄ Ίμπε, 76΄ Μανιάς), Νταμαρλής, Ψυχογιός ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Κλωναρίδης, Λαγός, Μπεργκ (80΄ Φιγκερόα), Ζέκα, Μαρινάκης (64΄ Κουτρουμπής), Αμπεΐντ (72΄ Ατζαγκούν), Νάνο, Σίλντενφελντ
 Νικηφόρο ήταν το ντεμπούτο του Σάκη Τσιώλη στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς η ομάδα της Ηπείρου με γκολ των Ντε Βινσέντι (63΄) και Τσουκαλά (73΄) επικράτησε στους «Ζωσιμάδες» του ΟΦΗ με 2-1 (μείωσε στο 83΄ ο Μακουκούλα), στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ, έκανε δεύτερη συνεχή νίκη και αναρριχήθηκε στην τέταρτη θέση της κατάταξης. Ύστερα από ένα ισορροπημένο πρώτο τέταρτο ο ΟΦΗ ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος στο δίλεπτο 15΄-17΄, αρχικά με τον Μακρή να προλαβαίνει να κάνει την προβολή στην κεφαλιά-πάσα του Παπάζογλου και στη δεύτερη περίπτωση τον Τριποτσέρη να αστοχεί με κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ.
 Η μετριότητα συνεχίστηκε και στο εναπομείναν διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, με τους καλά «μπλοκαρισμένους» γηπεδούχους να δημιουργούν την πρώτη ευκαιρία τους στο τελευταίο λεπτό του 45λεπτου, όταν το εκτός σουτ του Κοροβέση απέκρουσε δύσκολα ο Δασκαλάκης. Πολύ πιο απειλητικός στην επανάληψη ο ΠΑΣ με την είσοδο του Τσάβες, έστειλε το πρώτο «μήνυμα» στους Κρήτες στο 59ο λεπτό με τον Ντε Βινσέντι, που έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ με κεφαλιά από σέντρα του Ίλιτς. Τέσσερα λεπτά αργότερα, όμως, ο Αργεντινός άσσος δεν λάθεψε σε φάση-«καρμπόν» και βγαίνοντας εκ νέου ως κρυφός επιθετικός στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας άνοιξε το σκορ, σημειώνοντας το πρώτο γκολ μετά τα περυσινά πλέι οφ. Στο 71΄ οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν αλλά το σουτ του Παπάζογλου από εξαιρετική θέση ήταν άστοχο και δύο λεπτά αργότερα ο ΠΑΣ «κλείδωσε» το παιχνίδι φτάνοντας στο 2-0 με νέα κεφαλιά, από τον Τσουκαλά αυτή τη φορά, σε φάουλ του Ντε Βινσέντι, για να μειώσει απλώς στο 83΄ ο Μακουκούλα, ένα λεπτό μετά την είσοδό του στον αγώνα.
 ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γ. Κύζας (Δράμας) ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τζημόπουλος, Ντε Βισνέντι, Λίλα - Φραγκουλάκης, Τριποτσέρης, Μακρής ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Βίλα, Λίλα, Κολοβέτσιος, Ίλιτς (87΄ Μπέριος), Τσουκαλάς, Μιχαήλ, Κοροβέσης (81΄ Στρούνα), Τζημόπουλος, Ντάσιος (46΄ Τσάβες), Ντε Βινσέντι ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Δασκαλάκης, Τριποτσέρης, Ζόρο, Παπάζογλου, Κάλαϊτζιτς (81΄ Μακουκούλα), Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης (69΄ Νιμανί), Φραγκουλάκης (57΄ Κουτσιανικούλης), Μακρής, Μιλιάζες, Στάθης Στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, ο Πλατανιάς επικράτησε του Απόλλωνα Σμύρνης στα Χανιά με 2-0. Το σκορ άνοιξε στο 43ο λεπτό ο Γουνδουλάκης, ενώ ο Κάταϊ στο 62΄ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας νίκη του Πλατανιά στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ αντίθετα ο Απόλλωνας έχει έξι ήττες σε ισάριθμα ματς εκτός έδρας. Παρά την πολύ όμορφη ημέρα που ήταν καθαρά για ποδόσφαιρο, τόσο ο Πλατανιάς όσο και ο Απόλλωνας, ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί στις άμυνές τους, και ως εκ τούτου, οι φάσεις του πρώτου ημιχρόνου ήταν από ελάχιστες εως και μηδαμινές. Το παιχνίδι ήταν σκληρό και αυτό φαίνεται καθαρά από τις 5 κίτρινες κάρτες που αναγκάστηκε να βγάλει ο διαιτητής της αναμέτρησης, μόνο στο πρώτο ημίχρονο. Η πρώτη καλή φάση, εάν μπορεί να θεωρηθεί φάση, έγινε στο 22΄ όταν, βγήκαν ωραία από τα δεξιά οι παίκτες του Πλατανιά, έγινε η σέντρα από τον Κάταϊ η οποία δεν ήταν ιδανική, και ο Τζόρβας έδιωξε έγκαιρα με το χέρι, ενώ κέρδισε και το φάουλ στην εξέλιξη της φάσης.
 Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το ματς όδευε προς το 0-0 στο ημίχρονο, στο 43ο λεπτό, ο Πλατανιάς κέρδισε πέναλτι. Αυτό το κέρδισε ο Τόρες από τον Τσεμπερίδη σε μια "μονομαχία" μέσα στην περιοχή. Ο Γουνδουλάκης ανέλαβε την εκτέλεση, ο Τζόρβας το απέκρουσε αρχικά, αλλά ο μεσοεπιθετικός του Πλατανιά πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 1-0 για τους Κρητικούς, που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια καλή ευκαιρία για τον Απόλλωνα, καθώς στο 50΄ ο Φαρινόλα έδωσε στον Μπλάζεκ, αλλά ο τελευταίος δεν σημάδεψε σωστά και έστειλε ψηλά άουτ την μπάλα. Στο 62ο λεπτό οι γηπεδούχοι σημείωσαν και δεύτερο τέρμα, παίρνοντας σαφέστατο προβάδισμα για τη νίκη. Ο Κάταϊ κατέβασε πολύ ωραία την μπάλα με το στήθος, γύρισε, σούταρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τζόρβα για το 2-0. Στη συνέχεια ο Απόλλωνας προσπάθησε να κάνει κάτι χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει και το 2-0 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα. ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλογερόπουλος (Αθηνών) ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ζουμπουλάκης - Διαμαντής, Γκουέλα, Τσεμπερίδης, Φαρινόλα ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Αναστόπουλος): Γιωργαλλίδης, Φαΐσκα, Ζουμπουλάκης, Φερνάντες, Ραφαέλ, Αγκιλέρα, Τετέ, Κάταϊ (89΄ Στόλερ), Μπέλιτς (60΄ Σιώπης), Γουνδουλάκης (84΄ Πόποβιτς), Τόρες ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Τεννές): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Δεληζήσης, Κόρμπος, Διαμαντής (46΄ Παντελίδης), Άλβαρεζ, Γκουέλα, Καμαρά, Μπλάζεκ (65΄ Τσιλιγκίρης), Τσεμπερίδης (56΄ Μίνγκας), Φαρινόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου