Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΛΛΑΔΑ. Επεκτείνει το δίχτυ της στον Πειραιά η Cosco!!.....

Σταθμός Εμπορευματοκυβωτίων_ΛιμάνιΣτη δημοσιότητα έδωσε ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς το «Πρακτικό Διαδικασίας Φιλικής Διευθέτησης», το οποίο αφορά σε νέες επενδύσεις στο μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της χώρας ύψους 230 εκ. ευρώ.
 Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΛΠ, το πρακτικό προβλέπει ότι η Cosco αναλαμβάνει: Να κατασκευάσει και το δυτικό τμήμα του Προβλήτα ΙΙΙ.Να κατασκευάσει για λογαριασμό του ΟΛΠ Α.Ε. το νέο τερματικό σταθμό Προβλητών Πετρελαιοειδών και τα δίκτυα του.Να αναβαθμίσει τον Προβλήτα ΙΙ ώστε να αυξηθεί η δυναμικότητά του.Να αναβαθμίσει τον Ανατολικό και Δυτικό Προβλήτα ΙΙΙ ώστε να δέχεται τα νέας γενιάς πλοία
Να χρηματοδοτήσει όλα τα παραπάνω έργα με ποσά ύψους 230 εκ. ευρώ. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η διάρκεια της Σύμβασης Παραχώρησης παραμένει αμετάβλητη για όλα τα έργα μέχρι το 2044 και ο νέος δυτικός Προβλήτας ΙΙΙ θα είναι λειτουργικά έτοιμος το 2020.
Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα λιμάνια ως προσωπικό της λάφυρο που το ξεπουλάει στον βωμό της πρόσκαιρης επιβίωσης της αδιέξοδης και καταστροφικής πολιτικής της αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας και η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου