Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

ΕΛΛΑΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ...Το είδαμε και αυτό....Ελληνίδα «αρπάχτηκε» με Πακιστανό για μια θέση στα φανάρια!

Φθάσαμε και στο σημείο να τσακώνονται Έλληνες με Πακιστανούς για τις «θέσεις» στα φανάρια; Το απόγευμα της περασμένης Τρίτης στην διασταύρωση των οδών... Ελευθερίου Βενιζέλου και Αγίου Ιωάννη Πράτσικα. Στο σημείο βρίσκονται εδώ και μήνες Πακιστανοί μετανάστες οι οποίοι επαιτούν με αντάλλαγμα τον καθαρισμό των παρμπρίζ των αυτοκινήτων. Φαίνεται λοιπόν πως την συγκεκριμένη εργασία ζήλεψαν και οι φτωχοί -πλέον- Έλληνες. Συνεργάτης του «Κόσμου» έγινε αυτόπτης μάρτυρας επεισοδίου που συνέβη στο σημείο με πρωταγωνιστές μία Ελληνίδα (γύρω στα 60) και έναν Πακιστανό.
 Η Ελληνίδα διεκδικούσε «μερίδιο» από τη δουλειά, ο Πακιστανός της έλεγε πως βρίσκεται επί μήνες εκεί και λίγο έλειψε να προκληθεί επεισόδιο μεταξύ τους. Ο διάλογος ήταν έντονος και η γυναίκα επέμενε πως θα μπορούσε και εκείνη να εργαστεί. Φώναζε και έλεγε πως είναι φτωχή και πως δεν έχει να ζήσει. Τελικά οι δύο πρωταγωνιστές της ιστορίας μας τα βρήκαν αλλά μάλλον... μόνο για εκείνο το απόγευμα. Ίσως φθάσουμε στο σημείο Έλληνες να διαπληκτίζονται με Πακιστανούς και Ρουμάνους ρομά... για μία θέση στα φανάρια! Με λιγότερα από 300 ευρώ το μήνα Στις γειτονιές της φτώχειας στη Πάτρα ο πόνος και η απόγνωση περισσεύουν. Άνθρωποι ψυχολογικά ερείπια, που προσπαθούν να τα φέρουν βόλτα με 300 ευρώ το μήνα κι αγωνίζονται με νύχια και με δόντια να επιβιώσουν...
 Εκατοντάδες οικογένειες αναγκάζονται να ζουν, στην καλύτερη περίπτωση, με 300 ευρώ το μήνα, ενώ το 80% αυτών εκπροσωπούν οικογένειες με ένα ή περισσότερα παιδιά! Χαρακτηριστικό παράδειγμα και η προσφορά των Δημοτικών Ιατρείων, τα οποία λειτουργούν και με την υποστήριξη της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Από τον Οκτώβριο του 2010, όταν δηλαδή ξεκίνησε η λειτουργία τους, έχουν εξεταστεί, εντελώς δωρεάν, πάνω από 11.000 άτομα. Παιδιά που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια Μετά από τρία χρόνια μνημονίου και συνεχιζόμενων περικοπών, όλο και περισσότερα παιδιά στην Πάτρα βιώνουν ημέρες ένδειας και φτώχειας.
 Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνεται ο αριθμός των μαθητών που χρήζουν ανάγκης συσσιτίων, αλλά και αυτών που έχουν ανάγκη από το κοινωνικό φροντιστήριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Δήμου Πατρέων, τουλάχιστον 1.000 παιδιά δήλωσαν πέρυσι συμμετοχή για τα κοινωνικά φροντιστήρια του Δήμου, καθώς οι οικογένειές τους αδυνατούσαν να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 20% των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης, βιώνουν ημέρες ένδειας και φτώχειας, αντιμετωπίζοντας σοβαρή υλική αποστέρηση και έλλειψη βασικών υλικών αγαθών διαβίωσης. Αυτό προκύπτει και από τις 800 μερίδες πρωινού που μοιράζονταν κάθε μέρα σε μαθητές στα σχολεία της Πάτρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου