Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ

Προσευχόμαστε οι εργασίες της Συνόδου της Σερβικής Εκκλησίας να έχουν αίσια κατάληξη.
Η Σερβική Ιεραρχία είναι η μόνη αρμόδια να λύσει τα ακανθώδη προβλήματα που βρίσκονται στην πορεία της.
Οι προσευχές μας είναι:
1.) Να σβήσουν οι φλόγες του υφιστάμενου σχίσματος που αναπτύσσεται γύρω από το Σεβασμιότατο κ. Αρτέμιο. Υπάρχουν πολλές κατά Θεόν λύσεις του προβλήματος και μπορούν να αξιοποιηθούν αρκεί να υπάρχει η κατά Θεόν βούληση να βρεθεί λύση.
2.) Κάθε σκέψη για αφορισμό του Σεβασμιότατου κ. Αρτέμιου πρέπει να εκδιωχθεί από το μυαλό των Σέρβων ιεραρχών ως δαιμονικός λογισμός. Αφού η εκθρόνιση και η καθαίρεση του Σεβ. κ. Αρτέμιου δεν έφεραν το αποτέλεσμα που προσδοκούσαν - αλλά τουναντίον φούντωσε την πυρκαγιά - πολλώ μάλλον ο αφορισμός του Σεβασμιότατου και των οπαδών του δεν θα πετύχει τίποτε άλλο εκτός από παγίωση και εμπέδωση του σχίσματος.
3.) Να μην απευθύνουν πρόσκληση στον Πάπα να επισκεφθεί τη Ναισσό το 2013 με την ευκαιρία του Ιωβηλαίου των 1770 χρόνων από το διάταγμα της ανεξιθρησκείας.

Ο ΠΑΠΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΛΗΘΕΙ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΩΒΗΛΑΙΟ
Ας μην ταπεινώσουν την Ορθοδοξία, οι Σέρβοι ιεράρχες, με μια σοβαρή παράβαση των Ιερών Κανόνων και με μια ενέργεια που θα εμπεδώσει με τον πιο αήθη τρόπο τον λεγόμενο “λαικό Οικουμενισμό”.Αν τελικά ο Πάπας προσκληθεί να παρεβρεθεί στο Ιωβηλαίο θα είναι η πρώτη φορά που θα συμπροσευχηθεί με όλους τους ορθόδοξους πρωθιεράρχες και αν αυτό τελικά γίνει θα αποδειχθεί η πιο προχωρημένη πράξη “λαικού Οικουμενισμού” που έχει μέχρι τώρα συμβεί στην ιστορία των Οικουμενιστικών ακροβατισμών.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΝΟΣ ΛΟΓΙΣΜΟΥ
Αραγε είναι κακή ιδέα αν γίνουν τα ακόλουθα;
Ο Σεβ. κ. Αρτέμιος να σταματήσει αμέσως το σχίσμα. Δεν έχει κανένα κανονικό δικαίωμα να πήζει σε διάφορες επαρχίες της Σερβίας μοναστήρια και εκκλησίες.
Αφού θέλουν να χωρίσουν τη Μητρόπολη Ράσκας οι Σέρβοι ιεράρχες ας αποκαταστήσουν στο ένα από τα τμήματα αυτά τον Σεβ. κ. Θεοδόσιο και στο άλλο τον Σεβ. κ. Αρτέμιο και ο Σεβ. κ. Αρτέμιος ας αποδεχθεί αυτή τη λύση με την προυπόθεση ότι θα ακυρωθεί οριστικά η πρόσκληση προς τον Πάπα να επισκεφθεί την Εκκλησία της Σερβίας.

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

10 σχόλια:

  1. Ο θεός να δώσει να βγει το καλύτερο από τη σύνοδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν πρέπει να αφορισθεί ο Αρτέμιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ουτε να προσκληθει ο παπας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πρέπει να σταματησει το σχισμα και να μονοιασουν ολοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ολοι προσευχομαστε για την ενοτητα τησ εκκλησιασ τησ σερβιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανδρόνικος Μιχαηλίδης21 Μαΐου 2011 στις 11:38 μ.μ.

    και για την ορθοδοξη ομολογια της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ενοτητα τησ εκκλησιασ τησ σερβιασ πρεεπει να διαφυλαχθει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν πρεπει να αφορισθει ο Ρασκας Αρτέμιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή