Ποιες είναι οι τροφές που προστατεύουν από την καρδιακή προσβολή; Διαβάστε τα αποτελέσματα της έρευνας από τη Στοκχόλμη.
Μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου καρδιακής προσβολής κατά 25%, σύμφωνα με ερευνητές στο Ινστιτούτο Karonlinska στη Στοκχόλμη.
Σύμφωνα με την έκθεσή τους, η οποία δημοσιεύθηκε σε επιστημονικό περιοδικό, οι ερευνητές στο Σκανδιναβικό ίδρυμα, πιστεύουν ότι οι διάφορες αντιοξειδωτικές ενώσεις μπορούν πραγματικά να συνεισφέρουν στην προστασία του σώματος με αποτελεσματικό τρόπο. Ως φυσικές ουσίες, τα αντιοξειδωτικά αποτελούνται από είδη οξυγόνου αντιδραστικά προς τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες αν δεν αντιμετωπιστούν μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα, προκαλώντας φλεγμονή και σοβαρές παθήσεις η καρδιοπάθεια και ο καρκίνος.
Αυτά τα τελευταία ευρήματα αναδεικνύουν τα οφέλη μιας διατροφής πλούσιας σε φρούτα και λαχανικά – τις πιο κοινές πηγές αντιοξειδωτικών. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό αφού εξέτασαν την πρόσληψη αντιοξειδωτικών σε 30.000 γυναίκες ηλικίας 49-83 πάνω από μια δεκαετία.
Διαπίστωσαν ότι τα άτομα με την υψηλότερη πρόσληψης αυτής ουσίας έχουν 20% λιγότερες πιθανότητες να έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή σε σύγκριση με εκείνους με τη χαμηλότερη πρόσληψη αντιοξειδωτικών. Τα ευρήματα έδειξαν επίσης ότι όσοι κατανάλωσαν περισσότερα φρούτα και λαχανικά, επίσης έτειναν να τρώνε λιγότερο κορεσμένο λίπος, πράγμα που σημαίνει ότι, η προσαρμοσμένη διαφορά στα ποσοστά καρδιακής προσβολής ανήλθε σε 29%.
Σύμφωνα με την έκθεσή τους, η οποία δημοσιεύθηκε σε επιστημονικό περιοδικό, οι ερευνητές στο Σκανδιναβικό ίδρυμα, πιστεύουν ότι οι διάφορες αντιοξειδωτικές ενώσεις μπορούν πραγματικά να συνεισφέρουν στην προστασία του σώματος με αποτελεσματικό τρόπο. Ως φυσικές ουσίες, τα αντιοξειδωτικά αποτελούνται από είδη οξυγόνου αντιδραστικά προς τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες αν δεν αντιμετωπιστούν μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα, προκαλώντας φλεγμονή και σοβαρές παθήσεις η καρδιοπάθεια και ο καρκίνος.
Αυτά τα τελευταία ευρήματα αναδεικνύουν τα οφέλη μιας διατροφής πλούσιας σε φρούτα και λαχανικά – τις πιο κοινές πηγές αντιοξειδωτικών. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό αφού εξέτασαν την πρόσληψη αντιοξειδωτικών σε 30.000 γυναίκες ηλικίας 49-83 πάνω από μια δεκαετία.
Διαπίστωσαν ότι τα άτομα με την υψηλότερη πρόσληψης αυτής ουσίας έχουν 20% λιγότερες πιθανότητες να έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή σε σύγκριση με εκείνους με τη χαμηλότερη πρόσληψη αντιοξειδωτικών. Τα ευρήματα έδειξαν επίσης ότι όσοι κατανάλωσαν περισσότερα φρούτα και λαχανικά, επίσης έτειναν να τρώνε λιγότερο κορεσμένο λίπος, πράγμα που σημαίνει ότι, η προσαρμοσμένη διαφορά στα ποσοστά καρδιακής προσβολής ανήλθε σε 29%.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου