Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ. ΣΥΝΤΑΓΗ.Μπουγάτσα στριφτή με σοκολάτα...

Μπουγάτσα στριφτή με σοκολάταΓλυκό από τα πιο νόστιμα της ελληνικής ζαχαροπλαστικής! Η στριφτή μπουγάτσα με σοκολάτα δεν θα σας κοστίσει ακριβά, όμως για...ένα 30λεπτο πρέπει να ασχοληθείτε μαζί της! Προετοιμασία: 30 λεπτά Ψήσιμο:45 λεπτά Υλικά για ένα ταψάκι 28 με 30 εκ. διαμέτρου 16 φύλλα ζύμης Βηρυτού 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
 ΑΛΤΙΣ ΑΠΑΛΟ Για την κρέμα 750 γρ. γάλα
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 βανίλια ( τα σποράκια από μισό μπαστουνάκι ) ή μισό κουταλάκι από σκόνη βανίλιας
 1 φλιτζάνι ζάχαρη 3 αυγά Το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα -52% τουλάχιστον κακάο- ψιλοκομμένη Για το πασπάλισμα Ζάχαρη άχνη
Κακάο σε σκόνη Διαδικασία
 Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Μετά αποσύρουμε τη κρέμα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα αυγά ελαφρά χτυπημένα. Ανακατεύουμε καλά και τέλος προσθέτουμε και τη ψιλοκομμένη σοκολάτα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
 Απλώνουμε ένα φύλλο ζύμης το λαδώνουμε και πάνω στρώνουμε ένα δεύτερο. Ξαναλαδώνουμε ελαφρώς. Στην άκρη του φύλλου βάζουμε 3-4 κ.σ από την κρέμα και τυλίγουμε σε μακρύ ρολό. Συνεχίζουμε έτσι και με τα υπόλοιπα φύλλα. Τοποθετούμε τα ρολό στο ταψί σε σχήμα σαλίγκαρου. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στο φούρνο για 45 λεπτά. Μετά βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει το γλυκό και το πασπαλίζουμε με άχνη και κακάο. Σερβίρουμε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου