Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΙΡΟΣ. Ο καιρός σήμερα.....

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πάνω από τη θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας. Από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 1 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 4 έως 12 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 14 στη Νότια Ελλάδα, από 5 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 10 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
 Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση και στο υπόλοιπο Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, στρεφόμενοι σταδιακά σε βόρειους βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και στα νότια ισχυροί.
 Αναλυτικότερα Αττική
Νεφώσεις προβλέπονται με τοπικές βροχές και βελτίωση από το απόγευμα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα.
 Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά θα φτάνουν τοπικά τα 7 και από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
 Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
 Θεσσαλονίκη
 Νεφώσεις με τοπικές βροχές προβλέπονται κυρίως τις βραδινές ώρες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε μεταβλητούς μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου