Επιστρατεύουν την αγάπη τους για τη μαγειρική για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους. Δεκάδες νέοι άνθρωποι, λάτρεις της μαγειρικής και ερασιτέχνες του είδους, μαγειρεύουν αύριο για οικογένειες που έχουν ανάγκη.
Η εκδήλωση φέρει τον τίτλο «We cook for good» και θα φιλοξενηθεί στον συνεργατικό χώρο «123P» (Πειραιώς 123, Κάτω Πετράλωνα).
Δεκάδες άνθρωποι, αναμένεται να συγκεντρωθούν εκεί στις 10 το πρωί προκειμένου να επιστρατεύσουν τη φαντασία, το μεράκι και την αγάπη τους για τη μαγειρική και να παρασκευάσουν εκατοντάδες μερίδες φαγητού για οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση. Προσκεκλημένοι στην εκδήλωση, που θα διαρκέσει ως τις 5 το απόγευμα, είναι όλοι, καθώς επαγγελματίες και ερασιτέχνες μάγειρες.
«Η πρωτοβουλία αυτή αξιοποιεί τη μαγειρική, που αγαπώ, για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Αυτό που κάνεις στο σπίτι σου είναι ωραίο να το κάνεις και για ανθρώπους που έχουν ανάγκη», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εμπνεύστρια του εγχειρήματος, διαφημίστρια και συντάκτρια του μπλογκ foodstories.gr, Μαρία Χατζησταύρου.
Οι δεκάδες συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ομάδες προετοιμασίας, μαγειρικής, συσκευασίας και αποστολής. Οι έχοντες μαγειρικές ικανότητες θα παρασκευάσουν μαγειρευτά φαγητά, όπως κοκκινιστό, γιουβαρλάκια, κοτόπουλο λεμονάτο, όσπρια, ρύζι, πουρέ και μακαρόνια με κιμά.
Οι περίπου 400- 500 μερίδες που θα παρασκευαστούν θα δοθούν σε οικογένειες στον Ταύρο και τον Κεραμεικό που έχουν ανάγκη και τις οποίες θα υποδείξει στους διοργανωτές η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μπορούμε».
Μαζί με τα μαγειρευτά φαγητά θα διανεμηθούν ξηρά τροφή και αντικείμενα, όπως ρούχα, κουβέρτες και είδη προσωπικής υγιεινής.
Δεκάδες άνθρωποι, αναμένεται να συγκεντρωθούν εκεί στις 10 το πρωί προκειμένου να επιστρατεύσουν τη φαντασία, το μεράκι και την αγάπη τους για τη μαγειρική και να παρασκευάσουν εκατοντάδες μερίδες φαγητού για οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση. Προσκεκλημένοι στην εκδήλωση, που θα διαρκέσει ως τις 5 το απόγευμα, είναι όλοι, καθώς επαγγελματίες και ερασιτέχνες μάγειρες.
«Η πρωτοβουλία αυτή αξιοποιεί τη μαγειρική, που αγαπώ, για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Αυτό που κάνεις στο σπίτι σου είναι ωραίο να το κάνεις και για ανθρώπους που έχουν ανάγκη», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εμπνεύστρια του εγχειρήματος, διαφημίστρια και συντάκτρια του μπλογκ foodstories.gr, Μαρία Χατζησταύρου.
Οι δεκάδες συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ομάδες προετοιμασίας, μαγειρικής, συσκευασίας και αποστολής. Οι έχοντες μαγειρικές ικανότητες θα παρασκευάσουν μαγειρευτά φαγητά, όπως κοκκινιστό, γιουβαρλάκια, κοτόπουλο λεμονάτο, όσπρια, ρύζι, πουρέ και μακαρόνια με κιμά.
Οι περίπου 400- 500 μερίδες που θα παρασκευαστούν θα δοθούν σε οικογένειες στον Ταύρο και τον Κεραμεικό που έχουν ανάγκη και τις οποίες θα υποδείξει στους διοργανωτές η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μπορούμε».
Μαζί με τα μαγειρευτά φαγητά θα διανεμηθούν ξηρά τροφή και αντικείμενα, όπως ρούχα, κουβέρτες και είδη προσωπικής υγιεινής.
ερωτηση: οι εθελοντες, ολων των ομαδων, θα παρουν μια μεριδα για τον εαυτο τους.. μιας και θα ειναι και ωρα φαγητου? :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕρωτηση με πολυ ασαφεια & ειρωνεια αγαπητε. Για καθηστε νηστικος δυο ημερες να δουμε εαν θα πατε εκει κι εσεις για φαγητο.....
ΑπάντησηΔιαγραφή