Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

AUTO. Έκδοση δρόμου της Lotus Elise S Cup R...ΦΩΤΟ.

AB2F07044FE9D77E579BAAF134246124.jpgΜέσα στη χρονιά είχε αποκαλυφθεί το ελαφρύ αγωνιστικό όχημα της Lotus, Elise S Cup R, το οποίο ήταν προορισμένο για την πίστα και έφερε έναν 1,8 λτ. 4κύλινδρο turbo κινητήρα με απόδοση 220 ίππους και 250 Nm ροπής.
 Τώρα λοιπόν, η Lotus ανακοίνωσε ότι το εν λόγω μοντέλο θα κυκλοφορήσει και σε έκδοση δρόμου, με το όνομα Elise S Cup, όπου θα χρησιμοποιηθεί ο ίδιος κινητήρας με την ίδια ισχύ (με το αγωνιστικό όχημα της εταιρείας), με το αποτέλεσμα να είναι το νέο Elise S Cup να ολοκληρώνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,2 δλ. περίπου, ενώ θα αγγίζει την τελική ταχύτητα των 225 χλμ./ώρα. Σημειωτέον ότι και στην έκδοση δρόμου (όπως και στην έκδοση της πίστας) του συγκεκριμένου σπορ διθέσιου η μετάδοση της κίνησης γίνεται μέσω ενός 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου. Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι το νέο Lotus Elise S Cup θα ζυγίζει μόλις 932 κιλά και θα διαθέτει body kit, που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει μπροστινό σπόιλερ, μεγάλη πτέρυγα πίσω και πλαϊνούς αεραγωγούς, ενώ θα κάθεται σε 16άρες ή 17άρες ζάντες αλουμινίου.
loytus1.jpg Επιπλέον, για το εσωτερικό του σπορ μοντέλου προβλέπονται δερμάτινα «αγωνιστικά» καθίσματα, για λόγους μείωσης του συνολικού βάρους. Τέλος, ο CEO της Lotus, Jean-Marc Gales, αποκάλεσε το νέο Elise S Cup «αυθεντικό, επιθυμητό και ανταγωνιστικό όχημα» το οποίο θα λανσαριστεί άμεσα και θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία με την τιμή του να ξεκινά από τα 47.500 ευρώ.loytus2.jpgloytus3.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου