Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΟΝΤΕΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΛΟΒΕΡΔΟΣ - ΘΕΜΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ ΑΠΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ Με συγκρούσεις και υπονοούμενα συνεχίζεται η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.....

Συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ σε τεταμμένο κλίμα, μετά τις σημερινές «διαφωνίες» βουλευτών στη Βουλή.
 Στην εισαγωγική του ομιλία, ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε υψηλούς τόνους υποστήριξε ότι όποιος βουλευτής δεν ψηφίσει τα μέτρα, θα φύγει από το ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους βουλευτές να ψηφίσουν τα μέτρα ανεξάρτητα αν το πακέτο θα έχει ή όχι βελτιώσεις. Η συνεδρίαση πραγματοποιείται σε κλίμα μεγάλης έντασης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έβαλε το ζήτημα της στήριξης των μέτρων σε ψηφοφορία.
 Ένταση προκλήθηκε και όταν ο κ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε ότι ήθελε και όσοι δεν ψήφιζαν κρύβονταν πίσω απο πλειοψηφίες. Τότε παρενέβη ο κ. Σκανδαλίδης που απάντησε στον κ. Χρυσοχοΐδη:
 «Μην μας κατηγορείτε εσείς που μιλάτε για συνιστώσες, εγώ δεν έχω ομάδες και το ξέρετε. Άλλοι είναι οι λομπίστες στο ΠΑΣΟΚ». Άλλοι βουλευτές, όπως ο Γιάννης Δριβελέγκας και ο Μάρκος Μπόλαρης μιλώντας στη συνεδρίαση, απέδωσαν τη σημερινή εικόνα του ΠΑΣΟΚ σε παρεξήγηση, και σε έλειψη ενημέρωσης.
 Σημειώνεται ότι από την συνεδρίαση της Κ.Ο απουσιάζουν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ανδρέας Λοβέρδος. Η σημερινή συνεδρίαση πραγματοποιείται στον απόηχο των «διαρροών» στις σημερινές ψηφοφορίες (αποκρατικοποιήσεις, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) αφού αρκετοί βουλευτές δήλωσαν «παρών» ή καταψήφισαν τα νομοσχέδια.
 Η συνεδρίαση θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη γιατί αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν έκρυβαν την δυσαρέσκειά τους έναντι του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος αποφάσισε να μην συμμετάσχει στην ψηφοφορία για τις αποκρατικοποιήσεις. Σημειώνεται ότι 15 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν ακολούθησαν την επίσημη γραμμή του κόμματος.
 Η κατάσταση είναι τόσο έκρρυθμη που ορισμένοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο κατά τη συνεδρίαση να υπάρξουν τάσεις ανεξαρτητοποίησης και «αναχωριτισμού». Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να μεταδοθεί η κρίσιμη συνεδρίαση από τη web tv του κόμματος, εξαιτίας της απεργίας στα ΜΜΕ, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε, αφού διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου