Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΛΛΑΔΑ.Με πλαστές πιστοποιήσεις διευθυντικά στελέχη της ΝΕΡΙΤ;

Με πλαστές πιστοποιήσεις διευθυντικά στελέχη της ΝΕΡΙΤ;Μία ιδιαιτέρως σοβαρή καταγγελία έφτασε στα χέρια της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, σύμφωνα με την οποία διευθυντικά στελέχη της ΝΕΡΙΤ απέκτησαν ψευδείς πιστοποιήσεις για την καλή χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, χωρίς καν να έχουν πιάσει στα χέρια τους... ποντίκι.
 Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ, τα στελέχη της κρατικής τηλεόρασης δεν παρακολούθησαν τα απαιτούμενα μαθήματα και πήραν στα χέρια τους τις πιστοποιήσεις, έναντι αμοιβής, εμφανιζόμενα, απλώς, στις εξετάσεις. Ιδιαίτερα σοβαρό είναι, επίσης, το γεγονός ότι, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, που έχει αποσταλεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, τα παράνομα πιστοποιητικά επικυρώθηκαν από μεγάλο δημόσιο Πανεπιστήμιο, που λειτουργεί στο Λεκανοπέδιο. «Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι το εξής:
Η Πολιτεία προτίθεται να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο και να ξεριζώσει τα ογκούμενα φαινόμενα αδιαφάνειας και αυθαιρεσίας στον ευρύτερο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ή θα αφήσει ισχυρά συμφέροντα να κάνουν πάρτι εκατομμυρίων εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος, του συμφέροντος της κοινωνίας, των δημόσιων σχολείων, αλλά και των ιδιωτικών φορέων εκπαίδευσης που λειτουργούν νόμιμα;», αναφέρει η ΟΙΕΛΕ. «Η Ομοσπονδία εδώ και χρόνια κάνει το καθήκον της, φέρνοντας στο φως ανάλογες σκανδαλώδεις υποθέσεις. Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση διαφημίζει στην κοινωνία ότι έχει ξεκινήσει μια σταυροφορία κάθαρσης στη δημόσια διοίκηση με αξιολόγηση και αναζήτηση παράνομων τίτλων. Η ΟΙΕΛΕ τους στέλνει όλα τα στοιχεία. Το λόγο έχουν πλέον οι Υπουργοί Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης», καταλήγει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου