Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Προχωρά το σχέδιο «Αθηνά» για την αναδιάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης...

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρεί από το υπουργείο Παιδείας ο σχεδιασμός της «Αθηνάς» περί αναδιάρθρωσης της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας. Να συντονίσει και να προτείνει το σχετικό πρόγραμμα έχει αναλάβει όπως είναι γνωστό η Αρχή για την Διασφάλιση της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ).
 Ήδη, ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος απέστειλε έγγραφο του προς όλους τους Πρυτάνεις και προέδρους των ΤΕΙ ζητώντας τους να καταθέσουν άμεσα τις προτάσεις τους για τον εξορθολογισμό των τμημάτων των Ιδρυμάτων τους. Ο κ. Αρβανιτόπουλος ζητάει από τις διοικήσεις των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ να αποστείλουν τις προτάσεις τους το αργότερο μέχρι την 1η Δεκεμβρίου.
 Όπως αναφέρει στο έγγραφο του, οι διοικήσεις των ανωτάτων Ιδρυμάτων της χώρας δεν θα μείνουν εκτός του σχεδιασμού της «Αθηνάς» αλλά αντιθέτως θα κληθούν να συμμετάσχουν στην προώθηση και ολοκλήρωση της. «Προσβλέπω» , καταλήγει ο υπουργός Παιδείας, «στη θετική ανταπόκριση και τη συνεργασία σας για την επίτευξη αυτού του σχεδίου για το καλό της εκπαίδευσής μας, της νεολαίας μας και της χώρας μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου