Υλικά
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά κέτσαπ
1 κουταλιά μουστάρδα
300 γρ καθαρισμένες γαρίδες
300 γρ μύδια καθαρισμένα
200 γρ γραβιέρα σε κύβους –αν θέλουμε.
Αλάτι – πιπέρι- ζάχαρη.
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ρίχνω λίγο λάδι, την πιπεριά και το κρεμμύδι για να σωταριστούν ελαφριά. Κατόπιν προσθέτω την ψιλοκομμένη ντομάτα και αφήνω να σιγοβράσει για λίγο. Στη συνέχεια ρίχνω τη μουστάρδα και το κέτσαπ. Λίγο πριν εξατμιστούν τα υγρά προσθέτω τις γαρίδες και τα μύδια. Στη συνέχεια ρίχνω ¼ κουταλιού του καφέ ζάχαρη και αλατοπιπερώνω. Αφήνω να σιγοβράσουν για 5 λεπτά της ώρας ακόμη και σβήνω τη φωτιά. Τέλος, αν θέλω, προσθέτω και τη γραβιέρα.ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ
Υλικά200 γρ λευκό ταραμά
100 γρ κόκκινο ταραμά
5 λεμόνια το χυμό
1 μικρό μπουκάλι ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο και βαθύ σκεύος ρίχνουμε το λευκό και τον κόκκινο ταραμά και με το μίξερ αρχίζουμε να τον χτυπάμε. Ρίχνουμε σταδιακά και εναλλάξ το λάδι και το λεμόνι. Όταν το λεμόνι αλλά και το λάδι αρχίσουν να φτάνουν στο τέλος τους, δοκιμάζουμε το μείγμα και στο σημείο που θα μας αρέσει η γεύση του, σταματάμε. Αν μας φανεί αλμυρός ή πηκτός τότε συνεχίζουμε να προσθέτουμε χτυπώντας λάδι και λεμόνι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου