Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΨΗ.....Απο τον ΛΟΥΚΑ. Το ξύλο και τα χαρακτηριστικά του.

Κι ερχόμαστε στο πιό δύσκολο σημείο σύνταξης του άρθρου αυτού, όχι επειδή ήταν δύσκολο να βρεθούν τα κατάλληλα στοιχεία, αλλά επειδή ήταν δύσκολο να τα ‘μετατρέψουμε’ σε τέτοια μορφή, ώστε να μπορεί να τα καταλάβει ο κάθε ένας από τους επισκέπτες μας που θα διαβάσει το άρθρο αυτό.
 Οι διαφορές που υπάρχουν στον τομέα αυτό σε σύγκριση της Γερμανίας με την Ελλάδα, είναι σαν δύο διαφορετικοί κόσμοι. Ενώ π.χ. στην Γερμανία ο κάθε έμπορος που ασχολείται με το ξύλο ως καύσιμη ύλη έχει κάνει τα ‘μαθήματα’ του και μάλιστα σωστά, στην Ελλάδα υπάρχει – δυστυχώς - πλήρης άγνοια των χαρακτηριστικών του προϊόντος.
 Οι περισσότεροι επαγγελματίες δεν γνώριζαν καν την θερμική αξία των προϊόντων που εμπορεύονται, κι ας μην αναφέρουμε την άγνοια π.χ. σε θέματα περιεκτηκότητας υγρασίας, σωστή αποθήκευση, κ.ά.
 Παρατηρήσαμε μάλιστα εταιρείες, οι οποίες βρέχανε τα καυσόξυλα μερικές ώρες πριν τα μεταφέρουν στους πελάτες τους, πουλώντας με αυτόν τον τρόπο νεράκι του Θεού σε μία τιμή έως και 150,00€ ανά τόνο!
 Παρακάτω θα σας εξηγήσουμε πια είναι η πραγματική θερμική αξία αυτού του προϊόντος που αγοράζετε, πως μπορείτε να υπολογήσετε και μόνοι σας την ποσότητα ξύλου που θα χρειαστείτε για μια χειμερινή περίοδο, και που πηγαίνουν πραγματικά τα χρήματα που πληρώνετε.

2 σχόλια:

  1. KΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ, ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή