Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Η ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, Μαζι μας ο βοτανολογος Νιωτης. Η ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ.

H πρόταση της αρωματοθεραπείας για την αντιμετώπιση της υπέρτασης είναι το ολιστικό μασάζ με αιθέρια έλαια, που μπορούν να σας χαλαρώσουν και να σας αποφορτίσουν από το στρες.
Aν απευθυνθείτε σε κάποιον αρωματοθεραπευτή, θα χρειαστεί να κάνετε 4 με 5 συνεδρίες για ολιστικό μασάζ μία φορά την εβδομάδα. Yπάρχουν, όμως, και αιθέρια έλαια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνοι σας:
 - Διαλύστε σε 30 ml αμυγδαλέλαιο 10 σταγόνες λεβάντα, 5 σταγόνες μελισσόχορτο και 3 σταγόνες μαντζουράνα και κάντε μασάζ σε ολόκληρο το σώμα μία φορά την ημέρα (αν δεν έχετε κάποιον για να σας κάνει το μασάζ, προσπαθήστε μόνοι σε όσα σημεία του σώματός σας φτάνετε, με κυκλικές κινήσεις από δεξιά προς τα αριστερά και από κάτω προς τα επάνω).
 - Pίξτε 10 σταγόνες μαντζουράνα, 5 σταγόνες τριαντάφυλλο και 3 σταγόνες ylang-ylang σε 30 ml αμυγδαλέλαιο για να κάνετε ένα ολιστικό μασάζ μία φορά την ημέρα.
 - Aγοράστε μια ουδέτερη κρέμα βάσης για το σώμα και για κάθε 30 γραμμάρια κρέμας προσθέστε 5 σταγόνες μελισσόχορτο, 5 σταγόνες λεμόνι και 2 σταγόνες λεβάντα
. Kάντε επάλειψη σε ολόκληρο το σώμα μία ή δύο φορές την ημέρα. !Bάλτε σε έναν αρωματικό λύχνο αιθέρια έλαια, ώστε να τα εισπνέετε στο χώρο σας.
 Mία καλή επιλογή για την ημέρα, όταν εργάζεστε και θέλετε -εκτός από το να κρατάτε την πίεσή σας χαμηλά- να έχετε σε εγρήγορση το μυαλό σας, είναι το αιθέριο έλαιο λεμονιού (2 σταγόνες σε νερό κάθε φορά που εξατμίζεται). Όσο για τη νύχτα, μπορείτε να χρησιμοποιείτε αιθέριο έλαιο λεβάντας, η οποία δρα και ηρεμιστικά και θα σας βοηθάει να κοιμάστε ευκολότερα.

13 σχόλια:

  1. Νοιώστε καλύτερα με αρωματοθεραπεία. Μάθετε ποιά είναι τα αποτελεσματικότερα αιθέρια έλαια για κάθε πρόβλημα υγείας.

    Η αρωματοθεραπεία υπάρχει τουλάχιστον 5000 χρόνια και οι ιδιότητες των βιολογικών αιθέριων ελαίων είναι ευεργετικές για τον άνθρωπο. Χρησιμοποιώντας λίγες μόνο σταγόνες μπορείτε να αισθανθείτε ευεξία, τόνωση, αναζωογόνηση και να νοιώσετε ανακούφιση από τυχόν προβλήματα υγείας που σας ταλαιπωρούν.Ο συνδυασμός ορισμένων αιθέριων ελαίων μπορούν, μεταξύ άλλων, να σας βοηθήσουν στον πονοκέφαλο, το στρες, την κούραση, αλλά και την αϋπνία.Πως μπορώ να τα χρησιμοποιήσω

    Ως άρωμα στον χώρο. Οι ευεργετικές τους ιδιότητες θα σας προσφέρουν χαλάρωση μετά από μια κουραστική ημέρα.
    Στο μπάνιο σας. Για ευεξία και τόνωση χρησιμοποιήστε λίγες σταγόνες αιθέριων ελαίων σε μια γεμάτη ζεστό νερό μπανιέρα.
    Με εισπνοές: Με αυτόν τον τρόπο θα βελτιώσετε την αναπνευστική λειτουργία του οργανισμού σας, αλλά και θα προσφέρετε και αποτοξίνωση στην επιδερμίδα του προσώπου σας.
    Κάντε μασάζ: Τα αιθέρια έλαια είναι ιδανικά για ένα χαλαρωτικό, αναζωογονητικό μασάζ καθώς διεισδύουν στην επιδερμίδα σας προσφέροντας σας ευεργετικά αποτελέσματα.
    Παρακάτω θα βρείτε τα σημαντικότερα αιθέρια έλαια αλλά και που θα σας βοηθήσουν:

    Αλλεργίες: Μέντα και λεβάντα. Βάζετε 3 σταγόνες από το καθένα στην ειδική συσκευή αρωματισμού χώρου.
    Άγχος: Περγαμόντο (4 σταγόνες), νερολί (3 σταγόνες), ιλάνγκ-ιλάνγκ (4 σταγόνες). Κάντε μασάζ στο στήθος σας με τα παραπάνω αιθέρια έλαια ανακατεύοντας τα με λίγο λάδι ή ουδέτερο γαλάκτωμα που θα χρησιμοποιήσετε ως βάση.

    Άσθμα: Κέδρος (8 σταγόνες), ευκάλυπτος (10 σταγόνες). Κάντε μασάζ με τα αιθέρια έλαια που θα βάλετε σε γαλάκτωμα.

    Αϋπνία: Μαντζουράνα (5 σταγόνες), λεβάντα (5 σταγόνες), γεράνι (2 σταγόνες). Βάζετε τις σταγόνες στην ειδική συσκευή αρωματισμού χώρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα σε ολους παιδια σημερα γιορταζη η πατριδα μας , να ειμαστε ολοι καλα και να εχουμε υγεια ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ, ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΙΝΟΙ ΛΟΓΩ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΑΝΠΙΑΡΕ ΝΑ ΚΑΛΗΜΕΡΗΣΟΥΜΕ. ΘΑ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ ΝΙΩΤΗ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα φιλε Λουκα και εγω συμφωνω μαζι σου δεν μου αρεσουν η παρελασεις ,πιστευω ? να ειναι η τελευταια χρονια που κανουν παρελαση ,

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στην κατακαημένη Ελλαδίτσα .Φίλε μου Νιώτη με στεναχωρείς σήμερα αν δεν κάνουμε παρελάσεις πως θα θυμόμαστε τη κάνανε το 40 και το 21 θα χαθεί όλοι η Ιστορια του τόπου μας ,και έτσι θα χαθουμε και εμείς σιγά σιγά και στον τόπο μας θα γιορτάζουν άλλοι ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ και καλή ΛΕΥΤΕΡΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημερα κι απο εμενα φιλοι και φιλες & χρονια πολλα. Ετσι ειναι Νιωτη μου ειναι απαραιτητες οι παρελασεις, αλλοι εδωσαν και τη ζωη τους για ειμαστε εμεις σημερα αυτοι που ειμαστε, Καλη Κυριακη σε ολους παω να αναψω φωτια να ψησω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. παιδια ωραια η παρελασεις ειναι αλλα οχι με αυτον τον τροπο? εκκλησαν την εκκλήσια στη θεσσαλονικη με συρματα για να μη παει ο κοσμος, εεεεεεεεεε αυτο δεν το θελω, τι παρελαση με φονες και φασαριες αυτο λεω . στην Αθηνα βαζουν φωτιες τι ειναι αυτα τα χαλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εχεις δικιο Νιωτη αυτο το αναφεραμε κι εχθες, ολα αυτα ειναι ειναι προεορτια. Αυτο θελει η παγκοσμιοποιηση να διαλυσει τα ηθη και τα εθημα των χωρων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το εχει διανοηθει κανεις αυτο? Γιατι σου στειλανε 3εκ λαθρομεταναστες? Γιατι σου στειλανε 2εκ νομιμους μεταναστες? Γιατι πανε να σε διαλυσουν οικονομικα, κοινωνικα, υπαρξιακα, γιατι σε κανουν να ζεις στην ανεχεια και τη μιζερια? Ειναι ορατο το θεμα που πιστευω οτι θα προλαβουμε να το ζησουμε θα δειτε οτι σε βαθος χρονου θα σβησουν παρελασεις, εκλησσιαστικες εορτες, Εθνικες εορτες, και ολα τα ηθη και εθυμα που εχουμε. Ειμαι σιγουρος 1000% Και μολις το καταφερουν αυτο θα αρχισουν μετα να κυνηγανε τον Χριστιανισμο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλλιμαχε στο τελος θα ειμαστε μεταναστες στη ιδια μασ την χωρα

      Διαγραφή
  9. Καλλιμαχε αυριο σε περιμενω ελα νωρις γιατι το απογευμα εχω χορο στον συλλογο μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όταν κανείς πλησιάσει στο θάνατο, τότε μόνο μπορεί να πει πόσο γλυκιά είναι η ζωή.
    Μη λυπάσαι που θα πεθάνεις, αφού όταν πεθάνεις δε θα λυπάσαι που πέθανες, γιατί δε θα το μάθεις ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τη ζωή την ζούμε ατενίζοντας μπροστά αλλά την κατανοούμε κοιτάζοντας πίσω.
    Η ζωή δεν είναι βάσανο,ούτε απόλαυση.Είναι ένα έργο το οποίο ο καθένας πρέπει να παίξει τίμια μέχρι το τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή