Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΦΥΣΗ & ΥΓΕΙΑ. Μας ενημερωνει ο βοτανολογος Νιωτης. ΤΟ ΓΑΡΙΦΑΛΛΟ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ.....

Ισπανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι το γαρίφαλο είναι το μπαχαρικό με τις ισχυρότερες αντιοξειδωτικές δράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό και γι΄ αυτό θα πρέπει να καταγραφεί ως μία από τις λεγόμενες
 «σούπερ τροφές».
 Αντιοξειδωτικά ή αντιοξειδωτικές ουσίες λέγονται εκείνες που έχει αποδειχθεί ότι διαθέτουν σειρά ευεργετικών ιδιοτήτων για τον οργανισμό.
 Μία από αυτές είναι ότι προστατεύουν τα κύτταρά μας από τον εκφυλισμό που επιφέρουν οι φυσιολογικές και αναπόφευκτες διαδικασίες της οξείδωσης. Θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει τα αντιοξειδωτικά ως τα αντιγηραντικά φάρμακα της φύσης.
 Το γαρίφαλο περιέχει πολύ αυξημένα επίπεδα φαινολικών ουσιών οι οποίες έχουν πολύ ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Μiguel Ηernandez ανέλυσαν και συνέκριναν διάφορα είδη μπαχαρικών που χρησιμοποιούνται κυρίως στη μεσογειακή διατροφή, για να διαπιστώσουν ποια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στη βιομηχανία τροφίμων και ειδικά εκείνη του κρέατος ως φυσικά αντιοξειδωτικά

1 σχόλιο:

  1. Γαρύφαλλο ή μοσχοκάρφι ή καρυόφυλλο (Eugenia caryophyllata)

    Τμήμα που χρησιμοποιείται: αποξηραμένα άνθη και μπουμπούκια.

    Το γαρύφαλλο διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος, διεγείρει τις στομαχικές λειτουργίες και καθαρίζει από βακτήρια το στομάχι, το δέρμα, τα νεφρά τα έντερα, τα πνευμόνια και τους βρόγχους. Σε περίπτωση πονόδοντου ενδείκνυται το μάσημά του.

    Αφέψημα: 1 κουταλάκι του τσαγιού γαρύφαλλα σε 2 κούπες νερό. Πάρε 3 φορές τη μέρα 1/8 της κούπας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή