Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

ΦΥΣΗ & ΥΓΕΙΑ. Μας ενημερωνει ο βοτανολογος Νιωτης. ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ.


Τι να πουμε για την εξαιρετικη πρασινη πιπερια? Οτι και να πουμε ειναι λιγο. Ενα λαχανικο με αξιες βοτανου....Εξαιρετικά πλούσια σε βιταμίνη C, γνωστή για την αντιοξειδωτική της δράση. Ως εκ τούτου, αποτελεί ιδανική τροφή για την καταπολέμηση του κρυολογήματος, του άσθματος, της βρογχίτιδας καθώς και λοιμώξεων του αναπνευστικού, του καταρράκτη, της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, της στηθάγχης, της αρτηριοσκλήρυνσης και του καρκίνου. Υπαρχουν πολυχρωμες πιπεριες αλλα ολες λιγο πολυ σε αυτα τα πλαισια με την πρασινη κινουνται σε θεματα ισχυος.

5 σχόλια:

  1. Kόκκινη, πράσινη ή πορτοκαλί πιπεριά;
    H διαφορά Oι διαφορές τους δεν περιορίζονται μόνο στη γεύση -οι κόκκινες και οι πορτοκαλί πιπεριές έχουν πιο φρουτώδη γεύση από τις πράσινες-, αλλά και στα θρεπτικά συστατικά. Επιπλέον, οι κόκκινες και οι πορτοκαλί αποτελούν εξαιρετικές πηγές βιταμινών A, C και B6 και αντιοξειδωτικών παραγόντων, όπως λυκοπένιο και λουτεΐνη, ενώ οι πράσινες περιέχουν σημαντική ποσότητα φυλλικού οξέος και βιταμίνης K.
    Ποια να διαλέξετε Aν και τα τρία είδη αποτελούν πολύ καλή επιλογή για το πιάτο μας, ωστόσο οι κόκκινες και οι πορτοκαλί πιπεριές έχουν ιδιαίτερη αξία λόγω των αυξημένων αντιοξειδωτικών που περιέχουν. Mάλιστα, η λουτεΐνη συμβάλλει στην καλή υγεία των ματιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι κύριες κατηγορίες είναι:

    · Οι στρόγγυλες κατάλληλες για γέμισμα
    · Οι πιπεριές κατσίκας όπως ονομάζονται που είναι μακριές και κάνουν για ψητές
    · Οι ψιλές κόκκινες καυτερές
    · Οι κοντές πράσινες για τουρσί
    · Και οι κόκκινες Φλωρίνης όπως ονομάζονται για σαλάτα

    Όλες οι πιπεριές ιδιαίτερα οι καυτερές είναι πλούσιες σε Βιταμίνη Α και C, ανεβάζουν την αντοχή, μειώνουν το αίσθημα πείνας, βοηθούν την καλή κυκλοφορία του αίματος και τέλος βοηθούν το ανοσοποιητικό μας σύστημα
    Ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες οι κόκκινες πιπεριές αναφέρονται στον αμερικάνικο κατάλογο Merck σαν τρόφιμο που βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος, στην όραση , στην μνήμη, την κατάθλιψη και την χώνεψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πράσινη πιπεριά: Εξαιρετικά πλούσια σε βιταμίνη C, γνωστή για την αντιοξειδωτική της δράση. Ως εκ τούτου, αποτελεί ιδανική τροφή για την καταπολέμηση του κρυολογήματος, του άσθματος, της βρογχίτιδας καθώς και λοιμώξεων του αναπνευστικού, του καταρράκτη, της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, της στηθάγχης, της αρτηριοσκλήρυνσης και του καρκίνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειναι το καλυτερο φαγητο Νιωτη Εγω τρελλενομαι για πιπεριες γλυκιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή