Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

MEDIA. ΜΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ. Λεφτά υπάρχουν…

Ο λαός έδωσε ένα μήνυμα πέρα για πέρα σαφές και συγκεκριμένο. Συνεργασία και συγκυβέρνηση. Καμία αυτοδυναμία, καμία έπαρση και φυσικά καμία αλαζονεία.
Αποδέκτες του μηνύματος όλα τα πολιτικά κόμματα, ανεξαρτήτως της γεωγραφίας του χώρου και των σημείων πολιτικού προσανατολισμού, αριστερά, δεξιά κ.λπ..
 Ταυτόχρονα -ακούγοντας τις φοβέρες του κυρίου Σουλτς- κάθε λογικός άνθρωπος αντιλαμβάνεται ότι, έχοντας φθάσει ως λαός στον πάτο του πηγαδιού, μάλλον ανάμεσά μας οφείλουμε να αναζητήσουμε τους μοναδικούς φίλους και τις πραγματικές συμμαχίες.
 Ούτε ανατολικά ούτε δυτικά. Είμαστε μόνοι, ήμασταν ιστορικά σχεδόν πάντοτε μόνοι και, καθώς φαίνεται, μόνοι μας θα κληθούμε εκ νέου να βγούμε από την παρούσα κρίση. Το μεγάλο Όχι ή το ελάχιστο Ναι είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα το ξεστομίσουμε. Όποτε και εάν συμβεί αυτό, μοναδικό όπλο θα είναι η ενότητα των πολιτών μας.
 Προϋπόθεση αποτελεσματικής αντιμετώπισης της οικονομικής λαίλαπας που μας έπληξε, ο συντονισμός πρωτίστως των ψυχικών μας αποθεμάτων και σε δεύτερο χρόνο των οικονομικών. Η Ευρώπη των λαών (υπήρξε ποτέ;) έχει προ πολλού μετατραπεί σε Ευρώπη των τραπεζών. Αυτό με τα σημερινά δεδομένα και τις τρέχουσες ισορροπίες δύσκολα μπορεί να ανατραπεί.
 Η Ελλάδα οφείλει να διαχωρίσει άμεσα τη θέση της. Να παραμείνει η μητέρα των πολιτών και όχι η χώρα των ψυχρών διαχειριστών μιας ευρωβόρου τρόικας. Το μοναδικό μας πλεόνασμα ανάμεσα σε τόσα ελλείμματα είναι ένα και παραμένει αποτελεσματικό. Αρκεί να το αναδείξουμε. Η ομοψυχία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου