Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Εκτροχιάστηκε ο προϋπολογισμός των Ολυμπιακών του Λονδίνου

Εκτροχιάστηκε ο προϋπολογισμός των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου, λιγότερο από 150 ημέρες από την έναρξή τους.

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο Skysports, το κόστος έχει ανέλθει στα 14,5 δισ. ευρώ, ένα ποσό εξαπλάσιο από τον αρχικό προϋπολογισμό.

Μάλιστα, το κόστος ξεπερνά ακόμη και τον τελικό, αναθεωρημένο προϋπολογισμό των 12 δισ. ευρώ, ενώ το 2005, όταν και το Λονδίνο είχε πετύχει την ανάθεση των αγώνων, οι αξιωματούχοι διαβεβαίωναν ότι για την οργάνωση θα χρειαζόταν μόλις 2,6 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, εκφράζονται φόβοι ότι το τελικό κόστος θα ξεπεράσει κατά πολύ και αυτό που προβλέπουν οι νέες εκτιμήσεις, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο να απαιτηθούν πρόσθετα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης, που συνεπάγονται νέα βάρη στους φορολογούμενους.

Την ίδια ώρα, η λίστα των εξόδων αυξάνεται, καθώς προστέθηκαν 950 εκατ. ευρώ για την αγορά γης που θα στεγάσει το Ολυμπιακό Πάρκο, 950 εκατ. ευρώ για παρεμφερή Ολυμπιακά προγράμματα και 600 εκατ. ευρώ για την ασφάλεια από τρομοκρατικά και άλλου είδους χτυπήματα.

Η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον εκτιμά ότι θα μπορέσει να καλύψει τις απώλειες από τα έσοδα, που περιλαμβάνουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα πώλησης σε ξένα δίκτυα, τις χορηγίες και τα εισιτήρια, η πλειοψηφία των οποίων κοστίζει κάτω από 110 ευρώ.

Πάντως, πρόσφατη έρευνα του Forbes, έδειξε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου μπορεί να αποδειχθούν οι δεύτεροι ακριβότερη στην ιστορία, μετά από αυτούς του Πεκίνου.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου