Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Απειλή λουκέτου για το ραδιόφωνο της Εκκλησίας

Άγριο ψαλίδι στις δαπάνες.

Σε δραστικές περικοπές των δαπανών, που ξεκινούν από την κατάργηση αποστολής ευχετήριων καρτών και ενδέχεται να φτάσουν μέχρι το κλείσιμο του ραδιοφωνικού της σταθμού, προχωρεί η Εκκλησία της Ελλάδος εξαιτίας της οικονομικής συγκυρίας που πλήττει τα έσοδά της.

Χθες κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) αποφασίστηκε η εκκαθάριση του Νομικού Προσώπου του Επικοινωνιακού και Μορφωτικού Ιδρύματος της Εκκλησίας της Ελλάδος, που έχει στην ιδιοκτησία του τον ραδιοφωνικό σταθμό, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οδηγείται σε λουκέτο, ύστερα από 20 χρόνια λειτουργίας.

Η εξέλιξη αυτή, όπως δημοσιεύει το Έθνος, πλήττει τους 34 δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς υπαλλήλους που εργάζονται στον εκκλησιαστικό σταθμό, το μέλλον του οποίου αναμένεται να συζητηθεί και στη σημερινή συνεδρίαση της ΔΙΣ προκειμένου να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Χθες, εξετάστηκε πρόταση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας για τον προϋπολογισμό του 2012 του ραδιοφωνικού σταθμού, ο οποίος είναι 1.080.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένοι ιεράρχες πρότειναν ο εκκλησιαστικός σταθμός να λειτουργεί σε εθελοντική βάση, ενώ δεν έλειψαν και οι προτάσεις για οριστικό κλείσιμο.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου