Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Κύπρος: Ανησυχία για τους ρυθμούς ταυτοποιήσεων των αγνοουμένων

Την έντονη ανησυχία τους για την καθυστέρηση στους ρυθμούς που κινείται το πρόγραμμα της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ) εξέφρασαν οι συγγενείς των αγνοουμένων, διά του προέδρου της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Νίκου Θεοδοσίου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Θεοδόσιος «μ΄ έναν μέσο όρο περίπου τεσσάρων ταυτοποιήσεων τον μήνα, δεν πρόκειται να τελειώσουμε ούτε σε 20 χρόνια».

Την ίδια στιγμή παραδέχθηκε ότι υπάρχουν δυσκολίες και σε επιστημονικό επίπεδο, όμως, όπως είπε, πρέπει να βρεθούν οι τρόποι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες χωρίς να είναι εις βάρος της ποιότητας των αποτελεσμάτων, ούτως ώστε με ένα σωστό χρονοδιάγραμμα η ΔΕΑ να έχει περισσότερα αποτελέσματα.

Η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων Σκεύη Κούτρα - Κουκουμά, στις δικές της δηλώσεις, είπε ότι η Επιτροπή έχει ακούσει από όλους τους φορείς που σχετίζονται με το θέμα των αγνοουμένων, για το πού βρίσκεται το θέμα, για την πορεία των εκταφών και για την πορεία των ταυτοποιήσεων και πρόσθεσε ότι η Επιτροπή έθεσε κάποια ερωτήματα, στα οποία αναμένει να πάρει απαντήσεις στην επόμενη συνεδρία.

«Φαίνεται ότι παρουσιάζεται κάποια καθυστέρηση. Το θέμα είναι πολύ ευαίσθητο. Πέραν από την ανησυχία που υπάρχει για τις καθυστερήσεις, που όπως φαίνεται υπάρχει, θα πρέπει να διερευνήσουμε και εμείς ως Επιτροπή αντίστοιχη της Βουλής τους λόγους και τα προβλήματα που παρουσιάζονται και τις διάφορες λύσεις που αναμένουμε να δοθούν το συντομότερο για να τερματιστεί αυτή η καθυστέρηση που παρουσιάζεται», πρόσθεσε.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου