Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Τι τρώμε;...





  
    "Linguine Amatriciana"









Συστατικά
* 500 γρ. ταλιατέλες
* 4 τομάτες ώριμες
* 20 γρ. πελτέ τομάτας
* 1 μικρό κρεμμύδι
* 1 σκελ. σκόρδο
* 150 γρ. πανσέτα χοιρινή
* 1/4 φλυτζ. κρασί κόκκινο
* 1 καυτερή πιπεριά
* αλάτι
* 1/4 φλυτζ. ελαιόλαδο
* 150 γρ. τυρί κεφαλοτύρι

Ξεφλουδίζουμε, ξεσποριάζουμε και ψιλοκόβουμε τις τομάτες. Αραιώνουμε το τοματοπελτέ σε λίγο νερό. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε το κρεμμυδι μας και το ψιλοκόβουμε. Κόβουμε τη πανσέτα σε μικρούς κύβους και ψιλοκόβουμε τη καυτερή πιπεριά.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τη πανσέτα και την αφήνουμε για 2 λεπτά να πάρει χρώμα, μπορείτε να την αφησετε και παραπάνω ανάλογα με τα γούστα... Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε για λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τη καυτερή πιπεριά και το αφήνουμε να βράσει, θέλουμε νε εξατμιστεί σχεδόν η μισή ποσότητα των υγρών.
Προσθέτουμε τις τομάτες και συνεχίζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα μισά υγρά.
Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά μας για όσο χρόνο λέει το πακέτο.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά μας, τα ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα και τους προσθέτουμε τη σάλτσα μας. Ελέγχουμε τα καρυκεύματα μας και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε πουδράροντας με το τυρί.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Μηλόπιτα Μιλφέιγ
 
 Συστατικά
* 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
* 1 κιλό μήλα πράσινα
* 150 γρ. καρύδια
* 1 λίτρο νερό (περίπου)
* 300 γρ. ζάχαρη
* 1/2 λεμόνι (χυμός)
* κανέλα
* ζάχαρη άχνη
* λίγο βούτυρο

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα ταψί ανάλογο με το μέγεθος των φύλλων σφολιάτας και τα ψήνουμε ένα-ένα τρυπώντας πρώτα με ένα πηρούνι.
Μόλις πάρουν χρώμα τα φύλλα και φουσκώσουν τα αποσύρουμε.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε κατά μήκος στα τρία το κάθε φύλλο.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Τα βάζουμε σε μία ανάλογη κατσαρόλα, προσθέτουμε νερό μέχρι να τα καλύψουμε και τη ζάχαρη. Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και λίγο κανέλα.
Μόλις μαλακώσουν τα μήλα τα αποσύρουμε και τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.
Ξεκινάμε να στρώνουμε το μιλφέιγ.
Βάζουμε κάτω μία στρώση φύλλο, από πάνω μήλα, καρύδι τριμμένο και λίγο άχνη.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και τελειώνουμε με ένα φύλλο κρούστας. Προσθέτουμε αρκετή ζάχαρη άχνη και καρύδι τριμμένο.

Καλή σας όρεξη...

http://www.clickatlife.gr

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα! Τι θα έλεγες για τσιπούρες θαλάσσης ;
    Σ' αρέσουν Φώτη ;
    Μια παλιά φίλη, από πολύ μακριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τσιπούρες;;;
    Δεν είναι και άσχημα!
    Παλιά φίλη!πόσο παλιά;;;
    Πολύ μακριά! Πόσο μακρυά;;;

    Τσιπούρες στα κάρβουνα.
    Ανάβουμε τα κάρβουνα.
    Καθαρίζουμε τις τσιπούρες,τις χαράζουμε κατά
    μήκος και τις αλατίζουμε.
    Τις βάζουμε σε σχάρα που κλείνει.
    Μόλις γίνουν τα κάρβουνα και πιάσουν άσπρη στάχτη βάζουμε τις τσιπούρες στη φωτιά.
    Γυρίζουμε πολλές φορές για να μην καούν.
    Μόλις ψηθούν τις βάζουμε σε πιατέλα και τις σερβίρουμε.
    Σε δοχείο που κλείνει βάζουμε λάδι και λεμόνι
    και χτυπάμε.Περιχύνουμε με το λαδολέμονο τις
    τσιπούρες.
    ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή