Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Κάμερες σε περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ.

Την τοποθέτηση καμερών σε περιπολικά και μοτοσικλέτες της ΕΛ.ΑΣ, τη δημιουργία νέου νομοθετικού πλαισίου για την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων, το ενδεχόμενο χρήσης πλαστικών σφαιρών και νερού υπό πίεση εναντίον διαδηλωτών εξετάζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στην Βουλή.

Ακόμη ο κ. Παπουτσής αναφέρθηκε στην αλλαγή των κανόνων εμπλοκής των αστυνομικών σε βίαια περιστατικά, στην μεταβολή της τακτικής ανάπτυξης των αστυνομικών δυνάμεων (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ) στις διαδηλώσεις ενώ ταυτόχρονα μίλησε για δημιουργία μηχανισμού ψυχολογικής στήριξης των αστυνομικών.

Όπως απεκάλυψε ο κ. Παπουτσής «σχεδιάζουμε τη τοποθέτηση καμερών σε περιπολικά οχήματα και μηχανές της ΕΛ.ΑΣ για βιντεοσκόπηση αστυνομικών επεμβάσεων. Αυτό το μέτρο έχει στόχο πρώτον την προστασία της ΕΛ.ΑΣ από κακοπροαίρετες κατηγορίες, με την προσκόμιση αδιάσειστων αποδείξεων σε περίπτωση δίκης και δεύτερον στον έλεγχο ενδεχόμενων αστυνομικών αυθαιρεσιών».

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου