Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

«Sorry» της Guardian για το δημοσίευμα με τον γιο του Γ.Μπράουν

Σε δημόσια συγγνώμη προχώρησε η εφημερίδα Guardian για το δημοσίευμά της το οποίο ανέφερε ότι η Sun συγκέντρωσε πληροφορίες για τον γιο του πρώην πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν από ιατρικά αρχεία.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα δημοσιεύει στο σημερινό της φύλλο και δη στη σελίδα 36 τη δημόσια συγγνώμη που εκτείνεται σε μία παράγραφο.
«Στην ουσία οι πληροφορίες προέρχονταν από διαφορετική πηγή και η Guardian ζητεί συγγνώμη για αυτό της το λάθος», αναφέρει η εφημερίδα.

Η Guardian δημοσίευσε την Τρίτη στο πρωτοσέλιδό της την είδηση ότι η Sun είχε πληροφορηθεί ότι ο γιος του Μπράουν, Φρέιζερ, είχε διαγνωστεί με κυστική ίνωση, έχοντας αποκτήσει πρόσβαση στα ιατρικά αρχεία του το 2006, όταν ο Μπράουν ήταν υπουργός Οικονομικών.
Ο Μπράουν έκλαψε όταν πληροφορήθηκε ότι η Sun θα δημοσίευε την είδηση για τον γιο του, όπως είπε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη στο BBC.

Η Sun αρνήθηκε ότι διέπραξε κάποιο αδίκημα και ανακοίνωσε ότι οι πληροφορίες περιήλθαν σε γνώση της από έναν πολίτη, ο γιος του οποίου πάσχει επίσης από κυστική ίνωση και ήθελε να αφυπνίσει την κοινή γνώμη για την ασθένεια αυτή. Η εφημερίδα έγραψε ότι ο άγνωστος αυτός άνδρας υπέγραψε ένορκη κατάθεση βεβαιώνοντας ότι είναι η πηγή της είδησης.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου