Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Νέο μοντέλο αστυνόμευσης από σήμερα στην Κρήτη

Χωρίζεται σε ζώνες το νησί
Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα Δευτέρα, σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης Μανώλη Παραβολιδάκη, το νέο μοντέλο αστυνόμευσης για το νησί, το οποίο βασίζεται σε μελέτες που έχουν ήδη εκπονηθεί και προβλέπουν τη κατάτμηση του νησιού σε ζώνες.

Στο Ηράκλειο, τα Χανιά και το Λασίθι διαμορφώνονται από έξι ζώνες και στο νομό Ρεθύμνου πέντε.

Ιδιαιτερότητα παρατηρείται στην περιοχή του Μυλοποτάμου, καθώς η περιοχή δεν υπάγεται σε κάποια ζώνη, αλλά θα εξακολουθεί να αστυνομεύεται από το ΤΑΕ Μυλοποτάμου.

Ο αριθμός των αστυνομικών που θα περιπολούν κάθε ζώνη εξαρτάται από τον αριθμό των χωριών που την απαρτίζουν, ενώ όπως διευκρινίστηκε η αστυνομική δύναμη που θα οριστεί θα πιάσει δουλειά άμεσα και θα αστυνομεύει ακόμη και το πιο μακρινό χωριό της Κρήτης.

«Στόχος να έχει αστυνόμευση και το πιο απομακρυσμένο χωριό της Κρήτης, οι κάτοικοι να νιώθουν ότι η αστυνομία είναι δίπλα τους» - είπε ο ΓΑΔ Κρήτης, Μ. Παραβολιδάκης, ο οποίος παράλληλα απηύθυνε έκκληση προς ομάδες διαμαρτυρόμενων που δεν επιδεικνύουν ψυχραιμία το τελευταίο διάστημα και «ξεσπούν» την οργή τους στα γραφεία της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ και στα γραφεία βουλευτών.

Είναι νόμιμο δικαίωμα καθενός να διαδηλώνει, είπε ο κ. Παραβολιδάκης, διαχωρίζοντας όμως την ειρηνική διαδήλωση από τα βίαια επεισόδια και τις φθορές.

www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου