Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Οι Anonymous διέρρευσαν κωδικούς της Universal Music

Μετά τη διαδικτυακή επίθεση των Anonymous στην ιστοσελίδα της Universal Music διέρρευσαν usernames και κωδικοί πρόσβασης θαυμαστών που ήταν εγγεγραμμένοι στο site.

Οι διάσημοι “χακτιβιστές”Anonymous, πήραν την ευθύνη της επίθεσης και την ανέφεραν ως μέρος της επιχείρησης “AntiSec”, σκοπός της οποίας είναι η εύρεση και έκθεση των αδύναμων σημείων ασφάλειας τόσο μεγάλων εταιρειών όσο και κυβερνητικών οργανισμών. Η ομάδα κυκλοφόρησε ένα αρχείο με δεδομένα που έκλεψε από την Universal, παρόμοια περίπτωση με την Viacom.

Η Universal παραδέχθηκε ότι πραγματοποιήθηκε επίθεση μέσω της ιστοσελίδας ενός Βρετανικού ρόκ συγκροτήματος “The Klaxons”, και ότι διέρρευσαν δεδομένα όπως διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κωδικοί πρόσβασης και τα πραγματικά ονόματα χρηστών αλλά δεν εκτέθηκαν στοιχεία πιστωτικών καρτών.

Οι συνθήκες της παραβίασης δείχνουν ότι η εταιρεία είχε αποθηκεύσει τους κωδικούς πρόσβασης σε μορφή απλού κειμένου μη κρυπτογραφημένου. Η Universal ζήτησε συγγνώμη για την παραβίαση αυτή και παρότρυνε τους πελάτες να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασής τους, ειδικά εάν τους έχουν χρησιμοποιήσει και σε άλλα sites. Επίσης, προειδοποίησε τους χρήστες να προσέχουν για ενδεχόμενες επιθέσεις ηλεκτρονικού phishing.

www.secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου