Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Μ. Βρετανία: Αυτιστικός έφηβος ύποπτος για hacking

Ο Βρετανός έφηβος, Ryan Cleary, που κατηγορείται για σειρά διαδικτυακών επιθέσεων σε ιστοσελίδες είναι αυτιστικός και όπως δηλώνει ο δικηγόρος του θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης,Ben Cooper, δήλωσε ότι μετά τη σύλληψη διαγνώστηκε ότι ο 19χρονος πάσχει από το σύνδρομο Asperger, δηλαδή από αγοραφοβία (μια κατάσταση η οποία συνήθως αφορά τον φόβο σε κοινωνικές καταστάσεις).

Έως τώρα, ο Cleary κατηγορείται μόνο για διαδικτυακά εγκλήματα όπως διαδικτυακές επιθέσεις σε ιστοσελίδες μουσικής βιομηχανίας, την πρόσφατη επίθεση στο FBI και το Τμήμα Οργανωμένου Εγκλήματος.

Επιπλέον, ο Cleary κατηγορήθηκε ότι έχει συμμετάσχει στις ομάδες Anonymous και Lulzsec, εφόσον οι επιθέσεις του συμπίπτουν με τις δικές τους. Αλλά η ομάδα Lulzsec, η οποία στελεχώνεται από έξι μέλη, αναφέρει ότι ο Cleary δεν ήταν ποτέ μέλος της ομάδας.

Αν και είχε οριστεί εγγύηση για τον έφηβο, οι εισαγγελείς ήταν αντίθετοι γι’ αυτό και δεν απελευθερώθηκε και θα παραμείνει υπό κράτηση έως ότου επανεξεταστεί η υπόθεση. Φυσικά, ακόμα και όταν βγει με εγγύηση δεν θα πρέπει να έχει πρόσβαση στο Internet και, θα πρέπει να συνοδεύεται από τη μητέρα του, Rita Cleary, κάθε φορά που θα βγαίνει από το σπίτι του.

www.secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου