Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

"Παίζουμε με τη φωτιά"

 Παίζουμε με τη φωτιά Η συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών στη σωτηρία της Ελλάδας, μπορεί να οδηγήσει στη χειρότερη των περιπτώσεων οι οίκοι αξιολόγησης να κατατάξουν την Αθήνα στην κατηγορία "αναξιόχρεη", κάτι που θα είχε καταστροφικές επιπτώσεις για το ενιαίο νόμισμα, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
"Η χρεοκοπία μπορεί να μολύνει την Πορτογαλία και την Ιρλανδία και λόγω του αυξημένου χρέους τους το Βέλγιο και την Ιταλία, ακόμη και πριν από την Ισπανία", δήλωσε στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung που δημοσιεύεται σήμερα Σάββατο, o πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Σύμφωνα με τον ίδιον, η συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών στη σωτηρία της Ελλάδας, μπορεί να οδηγήσει στη χειρότερη των περιπτώσεων οι οίκοι αξιολόγησης να κατατάξουν την Αθήνα στην κατηγορία "αναξιόχρεη", κάτι που θα είχε καταστροφικές επιπτώσεις για το ενιαίο νόμισμα. "Παίζουμε με τη φωτιά", είπε.
Και αν η Ελλάδα καταταχθεί στην κατηγορία αυτή, αυτό μπορεί να έχει δραματικές συνέπειες σε άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ, μεταξύ των οποίων η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, στη συνέχεια το Βέλγιο και η Ιταλία.

Μισέλ Μπαρνιέ
Εν τω μεταξύ, ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις εσωτερικές αγορές, Μισέλ Μπαρνιέ, δήλωσε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, ότι μία αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, ύψους 340 δισεκατομμυρίων ευρώ, δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη και θα έπληττε την αξιοπιστία της χώρας στις αγορές ομολόγων.
Ο εξαναγκασμός των ιδιωτών πιστωτών της Ελλάδας να συμμετάσχουν σε ένα προσεχές πακέτο βοήθειας θα μετρούσε ως αναδιάρθρωση και δεν συζητείται καν, τόνισε.

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου