Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Ψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο

Εν μέσω καταιγιστικών πολιτικών εξελίξεων, ψηφίστηκε επί της αρχής στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής από τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Σταθερότητας.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει η δεύτερη ανάγνωση και μετά θα πάει προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Πριν την υπερψήφιση, ο εισηγητής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας προέβη σε σχολιασμό της πρωινής ομιλίας του υπουργού Οικονομικών, σημειώνοντας πως ακόμα και αν γίνει δεκτή η επιχειρηματολογία του για την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων ύψους 6,4 δισ. ευρώ, «το γεγονός πως πριν από ένα μήνα, στο υπουργικό συμβούλιο, περιόριζε το κόστος τους στα 3 δισ, μαρτυρά πως το μεγαλύτερο κομμάτι τους οφείλεται στις αστοχίες εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του 2011».

Ο κ. Σταϊκούρας απέρριψε το δίλημμα «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ή χρεοκοπία», όπως το κόμμα του είχε απορρίψει και το δίλημμα «Μνημόνιο ή χρεοκοπία», καθώς «η ΝΔ δεν πιστεύει σε μονοδρομήσεις»: «Αν έχουμε διαπιστώσει όλοι ότι το Μνημόνιο απέτυχε, γιατί δεν επικαιροποιούμε από τώρα το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, με βάση τα λάθη που καταγράφουμε στον πρώτο χρόνο εφαρμογής του Μνημονίου;», αναρωτήθηκε ο κ. Σταϊκούρας.

Από πλευράς του, ο εισηγητής του ΛΑΟΣ Παύλος Μαρκάκης υπήρξε λακωνικός, καθώς, όπως ανέφερε, «δεν είναι του χαρακτήρα μου να επιτίθεμαι σε υπουργούς που είναι πεσμένοι».

Να σημειωθεί ότι τις αλλαγές στην κυβέρνηση θα ανακοινώσει το βράδυ ο πρωθυπουργός, μετά την σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου