Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Τι τρώμε;...





  
    "Κοτομπουκιές με Μπέϊκον"









Συστατικά

* 1 κοτόπουλο
* 15-20 φέτες μπέικον
* ελαιόλαδο
* 1 λεμόνι (χυμός)
* αλάτι, πιπέρι
* θυμάρι

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας. Καθαρίζουμε και κόβουμε το κοτόπουλο στα επιμέρους κομμάτια του.
Κόβουμε σε κύβους των 1-2 εκατοστών. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ και το μαρινάρουμε με λίγο ελαιόλαδο, το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.
Το αφήνουμε για 2-3 ώρες.
Τυλίγουμε το κοτόπουλο με το μπέικον και βάζουμε μία οδοντογλυφίδα. Τα βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 180ο C για 30-40 λεπτά. Αποσύρουμε... Καλή σας όρεξη...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Βερίκοκα Ποσέ με Philadelphia και Φιστίκια Αιγίνης

Συστατικά
* 300 χλ. νερό
* 150 γρ. ζάχαρη
* 30 ξερά βερίκοκα
* 2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
* 125 γρ. τυρί philadelphia
* 90 γρ. φιστίκια Αιγίνης κοπανισμένα

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού σε μία ανάλογη κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση σε μέτρια φωτιά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα βερίκοκα, ανεβάζουμε και πάλι τη θερμοκρασία, αφήνοντας να πάρουν μια βράση και μετά να σιγοβράσουν για άλλα 12-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρούμε τα βερίκοκα με μία τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Ανοίγουμε προσεκτικά τα βερίκοκα με μικρό μαχαίρι και γεμίζουμε το καθένα απο αυτά με λίγο τυρί philadelphia. Βουτάμε το κάθε βερίκοκο μέσα στα κοπανισμένα φυστίκια, ώστε να κολλήσουν πάνω στο philadelphia. Βάζουμε τα βερίκοκα σε μονή στρώση σε ένα δίσκο και τα βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.

Σερβίρουμε παγωμένα.

Μικρά μυστικά: Τα ξερά βερίκοκα είναι μικρά, ετοιμάζονται γρήγορα, έχουν έντονο χρώμα και είναι νοστιμότατα.

http://www.clickatlife.gr/syntages

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου