Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Τι τρώμε;...





  "Σαλάτα με σταφίδες 
                & 
      κόκκινο λάχανο"







Τις σταφίδες τις χρησιμοποιούμε κυρίως σε γλυκά στην ελληνική κουζίνα. Κάντε τη διαφορά και βάλτε τις σ’ αυτή τη σαλάτα. Θα εκπλαγείτε πόσο πολύ πάει με τα λαχανικά.

ΥΛΙΚΑ
salata me stafides
2 φινόκιο ψιλοκομμένα
½ κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
100γρ. σταφίδες ξερές
χυμός πορτοκάλι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φακελάκι κοκουνάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγανάκι βάλτε το κουκουνάρι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά καβουρντίστε το και όταν αποκτήσει ένα ωραίο χρυσο- καφέ χρώμα αποσύρετέ το. Βάλτε τις σταφίδες σε ένα μπολ μαζί με το χυμό πορτοκάλι και λίγο ζεστό νερό, έως ότου απορροφήσουν υγρά και φουσκώσουν. Σε μία σαλατιέρα βάλτε το φινόκιο, το λάχανο, το μαϊντανό και τα κρεμμυδάκια. Στραγγίστε τις σταφίδες και προσθέστε τις κι αυτές. Βάλτε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά.

Αλίκη Μάρα- Σαχίνη

1 σχόλιο:

  1. Φώτη αυτή η σαλάτα τέλεια ούτε λάδι ευχαριστώ θα την φτιάχνω .Σταυρούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή