Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Πέντε νέες ταινίες σημαντικών σκηνοθετών στο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ των Καννών

Οι νέες ταινίες των Πέδρο Αλμοδοβάρ, Νάνι Μορέτι, Λαρς φον Τρίερ, Τέρενς Μάλικ και των αδελφών Νταρντέν συμπεριλαμβάνονται στις 19 ταινίες που πρόκειται να διαγωνιστούν στο 64ο Φεστιβάλ των Καννών ανακοίνωσε σήμερα η οργανωτική επιτροπή.

Στην επίσημη επιλογή περιλαμβάνονται συνολικά 49 ταινίες, μεταξύ αυτών 19 στο διαγωνιστικό και 19 στο τμήμα “Ένα κάποιο βλέμμα”, ενώ για πρώτη φορά περιλαμβάνονται οι ταινίες 4 σκηνοθετριών καθώς και δύο ταινίες 3D. Η μία τρισδιάστατη ταινία του Ιάπωνα Τακάσι Μιίκε θα παρουσιαστεί στο διαγωνιστικό τμήμα και η άλλη, οι “Πειρατές της Καραϊβικής” με τον Τζόνι Ντεπ και την Πενέλοπε Κρουζ, θα παρουσιαστεί εκτός διαγωνισμού.

Το 64ο Φεστιβάλ των Καννών θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 22 Μαΐου και πρόεδρος της κριτικής επιτροπής -η σύνθεση της οποίας θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα- θα είναι ο Ρόμπερτ ντε Νίρο, ενώ του τμήματος “Ένα κάποιο βλέμμα” θα προεδρεύσει ο Εμίρ Κουστουρίτσα.

Η έναρξη του φεστιβάλ θα γίνει με την προβολή της νέας ταινίας του Γούντι Άλεν “Midnight in Paris” -εκτός διαγωνιστικού- και κατά την εναρκτήρια τελετή θα απονεμηθεί στον Ιταλό σκηνοθέτη Μπερνάρντο Μπερτολούτσι ο Τιμητικός Χρυσός Φοίνικας.

www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου