Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Τι τρώμε;...






"ΜΟΣΧΑΡΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ 
με ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ"








Υλικά
1 κιλό μοσχάρι νουά σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι – πιπέρι
Λίγο αλεύρι

Εκτέλεση
Αλευρώνω τις φέτες νουά και τις βάζω σε κατσαρόλα με λάδι να τηγανιστούν ελαφρά και να πάρουν χρώμα. Κατόπιν ρίχνω νεράκι και αφήνω να βράσουν μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αφήνω 1 δάχτυλο νερό και ρίχνω το σκόρδο ψιλοκομμένο και το χυμό λεμονιού. Συνεχίζω το βράσιμο μέχρι να μείνει ελάχιστο νερό. Αλατοπιπερώνω, σβήνω τη φωτιά και ρίχνω από πάνω μία χούφτα κεφαλογραβιέρα. Γαρνίρω με πατάτες τηγανητές και τη σώς από το κρέας.

1 σχόλιο:

  1. Νιώτηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη τι φταίω εγώ η κακομοίρα; Δες εδώ τι μας προτείνει ο Φώτης. Και να θες ν' αγιάσεις δε μπορείς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή