Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Τι τρώμε;...






"ΚΑΝΕΛΛΟΝΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ"








Υλικά
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 κουτί ντοματάκια σε κομματάκια
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 πακέτο κανελλόνια
1 κουτί ντοματάκια
1 κουτί σάλτσα ντομάτας

Εκτέλεση
Πρώτα φτιάχνω τον κιμά, που με αυτόν θα γεμίσω τα κανελλόνια. Σε τηγάνι τσιγαρίζω το κρεμμύδι κατόπιν την πιπεριά και τέλος τον κιμά. Στη συνέχεια ρίχνω τα ντοματάκια και τον πελτέ λίγο νερό αλάτι πιπέρι και μισή κουταλιά ζάχαρη και τα αφήνω να σιγοβράσουν μέχρι να τελειώσουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια τα αφήνω να κρυώσουν.
Με ένα μικρό κουταλάκι γεμίζω τα κανελλόνια και χωρίς να τα βράσω και τα τοποθετώ στο πυρέξ σε σειρά το ένα δίπλα στο άλλο. Στον πάτο όμως του πυρέξ θα έχω στρώσει ¼ ποτηριού λάδι ½ ποτήρι νερό, την μισή σάλτσα και τα μισά ντοματάκια, αλάτι και πιπέρι. Την υπόλοιπη ντομάτα θα την ρίξω πάνω από τα κανελλόνια όταν θα τα έχω στρώσει όλα.
Τα σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και ψήνω στους 200 βαθμούς για 1 ½ ώρα περίπου. Στη μέση του χρόνου ψησίματος τα γυρίζω μια φορά για να μαλακώσουν καλά. Όταν τα υγρά τελειώσουν και τα υλικά ενωθούν σβήνω τη κουζίνα.


ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ

Υλικά
3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι φαρίνα
¼ κουταλάκι του γλυκού σόδα
¼ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
¾ φλιτζανιού του τσαγιού κακάο σκόνη
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
3 αυγά
1 βανίλια
1 φλιτζάνι του τσαγιού μαγιονέζα
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό

ΓΛΑΣΟ
½ φλιτζάνι τσαγιού κακάο
4 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 ½ φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη άχνη
4 κουταλιές της σούπας γάλα
1 βανίλια

Εκτέλεση
Χτυπώ στο μίξερ το κακάο, τη ζάχαρη, τα αυγά, τη βανίλια, τη μαγιονέζα και το νερό, για 1 λεπτό μόνο.
Κατόπιν προσθέτω το αλεύρι τη σόδα, το μπέικιν και χτυπάω για λίγο ακόμη. Αδειάζω το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνω σε μέτριο φούρνο για 40 λεπτά της ώρας. Αφήνω να κρυώσει καλά και κατόπιν φτιάχνω το γλάσο.

ΓΛΑΣΟ
Βάζω όλα τα υλικά σε ένα σκεύος πάνω στη φωτιά και ανακατεύω μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη σοκολάτα.
Αφήνω να κρυώσει και το ρίχνω πάνω στο κέικ. Κατόπιν βάζω στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει το γλάσο.

1 σχόλιο: