Το εθνικό μας φαγητό! Πλούσια η ελληνική κουζίνα διαθέτει τα πάντα. Είναι μια αστείρευτη πηγή και υγιεινής και νοστιμότατης έμπνευσης. Καθαρά χειμωνιάτικο το φαγητό, με τα λουκάνικα να δένουν τέλεια με τη μικρή δόση καυτερής πιπεριάς στη φασολάδα.
ΥΛΙΚΑ (Για 6 άτομα)
½ κιλό φασόλια μουσκεμένα σε νερό για 12 ώρες
5 φλυτζάνια νερό
½ φλυτζάνι περίπου έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
1 μέτρια πατάτα ψιλοτριμμένη στον τρίφτη
1 κομματάκι καυτερή πιπεριά (ή παραπάνω ανάλογα το γούστο σας ή καθόλου αν πρόκειται να φάνε παιδιά)
3 μέτρια καρότα κομμένα σε ροδέλες
½ κιλό ντομάτα σε κονσέρβα κονκασέ
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
αλάτι, πιπέρι
4 χωριάτικα λουκάνικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράστε νερό σε μια κατσαρόλα και ζεματήστε τα φασόλια για 10 λεπτά περίπου με κλειστό το καπάκι. Ετοιμάστε όλα τα υλικά. Μετά το πέρας των δέκα λεπτών, στραγγίξτε τα φασόλια, πετάξτε το νερό τους, ξαναβάλτε τα στην κατσαρόλα με 5 φλυτζάνια ζεστό νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρέψτε τη φασολάδα. Λίγο πριν το τέλος του μαγειρέματος κόψτε τα λουκάνικα σε ροδέλες, τηγανίστε τα χωρίς λάδι και ξεροψήστε τα και από τις δύο πλευρές. Όταν η φασολάδα γίνει σερβίρετέ την στα πιάτα, προσθέτοντας από πάνω τα λουκάνικα.Tip: Το κρασί που θα ταίριαζε με τη φασολάδα θα μπορούσε να είναι ένα κόκκινο κρασί, όχι πολύ ταννικό (όχι πολύ στυφό) ή ένα ροζέ. Επειδή η φασολάδα έχει μέσα ντομάτα ένα ελαφρύ ξινόμαυρο κόκκινο κρασί (χαρακτηριστικό άρωμα του ξινόμαυρου είναι η ντομάτα και η ελιά), που δεν έχει παλαιωθεί σε βαρέλι, θα ήταν ότι πρέπει ή ένα ροζέ πάλι από ξινόμαυρο.
Αλίκη Μάρα
Οινολογία- Γευσιγνωσία
ΚΑΛΗ Η ΦΑΣΟΛΑΔΑ,
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΛΑ ΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΤΙ ΤΑ ΘΕΛΕΙΣ?
ΕΙΣΤΕ ΕΞΑΡΤΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ