Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Συνεδρίαση στη σκιά της παραίτησης του Θεόκλητου

Ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος Οι εξελίξεις στις οικονομικές υπηρεσίες της Ελλαδικής Εκκλησίας αναμένεται να βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της έκτακτης συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
Η Σύνοδος θα εξετάσει την παραίτηση του μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Θεοκλήτου από την προεδρία της Οικονομικής Επιτροπής (EKYO) και, όπως όλα δείχνουν, θα την κάνει αποδεκτή. Ο ιεράρχης ήταν προσωπική επιλογή του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας κ. Ιερώνυμου για την προεδρία της ΕΚΥΟ, αμέσως μετά την εκλογή του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο το 2008, ωστόσο εδώ και αρκετό καιρό διαφωνίες και διαφορετικές εκτιμήσεις για τη διαχείριση των οικονομικών είχαν οδηγήσει σε ψυχρότητα και αποστασιοποίηση τους δύο ιεράρχες.

Συνεργάτης
Ενας ακόμη παράγοντας που φέρεται να ήταν καθοριστικός για την απόφαση του κ. Θεόκλητου να αποχωρήσει από το «τιμόνι» της ΕΚΥΟ ήταν η -διαφαινόμενη- μη ανανέωση της θητείας του διευθυντή της ΕΚΥΟ κ. Αντώνη Ζαμπέλη, ο οποίος υπήρξε στενός του συνεργάτης.
Σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, η κάλυψη των κενών θέσεων θεωρείται πολύ πιθανό να γίνει από μητροπολίτες που συμμετέχουν ήδη στην οικονομική επιτροπή. Συγκεκριμένα, για τη θέση του κ. Θεόκλητου, εφόσον η Σύνοδος κάνει αποδεκτή την παραίτησή του, δεν αποκλείεται να προκριθεί ο μητροπολίτης Ελασσώνος Βασίλειος ή ο Σάμου Ευσέβιος.

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου