"ΒΟΥΒΑΛΙ με ΛΑΧΑΝΙΚΑ
στη ΓΑΣΤΡΑ"
στη ΓΑΣΤΡΑ"
Υλικά (Για 8 μερίδες)
2 κιλά βουβαλίσιο κρέας κομμένο σε μερίδες
1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο
1 μικρό λάχανο κομμένο σε λωρίδες
2 καρότα κομμένα σε φέτες
2 κολοκύθια κομμένα σε φέτες
4 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε χοντρές ροδέλες
4 πιπεριές πράσινες κομμένες σε χοντρές ροδέλες
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρά κομμάτια
3 πατάτες κομμένες στα 4
1 μικρό πακέτο φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
2/3 ποτηριού νερού ελαιόλαδο
2 κλωνάρια σέλινο κομμένο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα με μέλι
4 κουταλιές της σούπας Worcestershire sauce της Heinz
Αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά το κρέας, το βάζουμε σε ένα τρυπητό σκεύος να στεγνώσει από τα υγρά, κατόπιν σε μία πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω τη sauce. Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι, βάζουμε μέσα τα κομμάτια και μόλις αρχίσει το λάδι να ζεσταίνει και να τσιγαρίζονται τα γυρνάμε από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε νερό και σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Δεν ξεχνάμε να ξαφρίσουμε το κρέας και να προσθέτουμε νεράκι αν τυχόν μας τελειώσει. Τοποθετούμε τα μαλακά πλέον κομμάτια στον πάτο της γάστρα μας και από πάνω σε σειρές όλα τα λαχανικά μας. Ρίχνουμε αρκετό αλάτι - πιπέρι, το υπόλοιπο λάδι και 2 ποτήρια από το ζωμό που έχει βράσει το κρέας, αφού μέσα σε αυτό έχουμε διαλύσει πρώτα τη μουστάρδα. Αν δε μας έχει μείνει αρκετός ζωμός συμπληρώνουμε με νερό. Κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι της και τη βάζουμε στο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 2 ώρες. Μισή ώρα πριν το τέλος ανοίγουμε το καπάκι για να εξατμιστεί το νερό και αφήνουμε τα υλικά να μελώσουν.
2 κιλά βουβαλίσιο κρέας κομμένο σε μερίδες
1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο
1 μικρό λάχανο κομμένο σε λωρίδες
2 καρότα κομμένα σε φέτες
2 κολοκύθια κομμένα σε φέτες
4 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε χοντρές ροδέλες
4 πιπεριές πράσινες κομμένες σε χοντρές ροδέλες
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρά κομμάτια
3 πατάτες κομμένες στα 4
1 μικρό πακέτο φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
2/3 ποτηριού νερού ελαιόλαδο
2 κλωνάρια σέλινο κομμένο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα με μέλι
4 κουταλιές της σούπας Worcestershire sauce της Heinz
Αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά το κρέας, το βάζουμε σε ένα τρυπητό σκεύος να στεγνώσει από τα υγρά, κατόπιν σε μία πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω τη sauce. Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι, βάζουμε μέσα τα κομμάτια και μόλις αρχίσει το λάδι να ζεσταίνει και να τσιγαρίζονται τα γυρνάμε από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε νερό και σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Δεν ξεχνάμε να ξαφρίσουμε το κρέας και να προσθέτουμε νεράκι αν τυχόν μας τελειώσει. Τοποθετούμε τα μαλακά πλέον κομμάτια στον πάτο της γάστρα μας και από πάνω σε σειρές όλα τα λαχανικά μας. Ρίχνουμε αρκετό αλάτι - πιπέρι, το υπόλοιπο λάδι και 2 ποτήρια από το ζωμό που έχει βράσει το κρέας, αφού μέσα σε αυτό έχουμε διαλύσει πρώτα τη μουστάρδα. Αν δε μας έχει μείνει αρκετός ζωμός συμπληρώνουμε με νερό. Κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι της και τη βάζουμε στο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 2 ώρες. Μισή ώρα πριν το τέλος ανοίγουμε το καπάκι για να εξατμιστεί το νερό και αφήνουμε τα υλικά να μελώσουν.
ΑΚΟΥ ΒΟΥΒΑΛΙ??
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΦΑΝΤΑ ΝΑ ΦΑΤΕ ΚΑΛΗΤΕΡΑ????
ΛΕΤΕ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΙ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΓΙΑ ΒΟΥΒΑΛΙΑ?
ΤΙ ΝΑ ΠΩ? ΝΑ ΣΚΕΠΤΕΣΤΑΙ
ΤΙ ΚΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΤΡΩΤΕ?
ΝΑ ΦΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑ'Ι'ΜΟΥ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΑΙ ΚΕΦΙ
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ??
ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΝΑ ΛΕΤΕ
ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ??
Αμάν βρε Νιώτη μου, απ' τη μύτη μας το έβγαλες, κι είναι και βουβάλι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΒρε Φώτη που να βρούμε βουβάλι άσε που θέλει μια μέρα να ψηθεί
ΑπάντησηΔιαγραφήαμαν πια ρε κανιβαλοι γιναμε
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΕΣΤΑ ΚΑΡΜΕΝ?? ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΤΡΩΜΕ
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΟ ,ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ?
ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΟ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ???