Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Κρίσεις - τομή στην επετηρίδα της Αστυνομίας

Ο νέος γενικός επιθεωρητής Ν. Ελλάδος Γρ. Μπαλάκος και ο νέος αττικάρχης Γ. Λιούκας
Ο νέος γενικός επιθεωρητής Ν. Ελλάδος
Η προοπτική λαϊκών αντιδράσεων κυρίως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, λόγω... μνημονίου, επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τις φετινές τακτικές κρίσεις στην Αστυνομία, οι οποίες σε γενικές γραμμές ήταν ορθολογικές, χωρίς βέβαια να λείψουν οι «παράπλευρες απώλειες».
Τα κύρια χαρακτηριστικά των κρίσεων, πάντως, ήταν η «βαθιά τομή» που όλοι επιζητούσαν εδώ και χρόνια, κάτι που ξεμπλοκάρει σε σημαντικό βαθμό την επετηρίδα, ώστε να προχωρήσουν στην ιεραρχία νεότεροι αξιωματικοί.
Γι' αυτόν τον λόγο και δεν υπήρξαν έντονες αντιδράσεις, παρά το γεγονός ότι κάποιοι από τους αποστρατευθέντες μπορούν να ισχυρίζονται ότι αδικήθηκαν.
Σε ό,τι αφορά τη σύνθεση στα υψηλά κλιμάκια, πρέπει να επισημανθεί η προαγωγή του Γρηγόρη Μπαλάκου, που τα τελευταία χρόνια είχε... ξεχάσει το σπίτι του, ως αναπληρωτή πρώτα και μετά ως γενικού διευθυντή Αττικής, ο οποίος προήχθη σε αντιστράτηγο και τοποθετήθηκε στη θέση του γενικού επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος, απ' όπου και πάλι θα έχει την υψηλή εποπτεία της Αττικής, κάτι που θεωρείται ως πιο επιτυχής επιλογή.
Κρίσεις - τομή στην επετηρίδα της Αστυνομίας
O νέος αττικάρχης Γ. Λιούκας
Στο επιτελείο της ΓΑΔΑ, που είναι αυτή τη στιγμή από τα πιο «καυτά» πόστα, προωθήθηκαν άνθρωποι που προέρχονται από υπηρεσίες της Αττικής και γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες. Νέος αττικάρχης είναι ο Γιάννης Λιούκας, που προήχθη σε υποστράτηγο, τέως διευθυντής Αθηνών, με αναπληρωτή τον επίσης προαχθέντα σε υποστράτηγο και έμπειρο Ηλία Τσιβίκη και α' βοηθό τον Κ. Μιχαιρίνα, τέως διευθυντή Τροχαίας Αθηνών που προήχθη σε ταξίαρχο.
Διευθυντής Ασφαλείας Αττικής παραμένει ο Γ. Δικόπουλος, που προήχθη σε υποστράτηγο, και στην Τροχαία Αττικής παραμένει ο ταξίαρχος Κ. Κρόκος. Στην Αμεση Δράση Αττικής παραμένει διευθυντής ο Κ. Βαλιάνος, με υποδιευθυντή τον προϊστάμενο των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, Γ. Σταύρακα, οι οποίοι προήχθησαν στον βαθμό του ταξιάρχου.
Διευθυντής στη νέα Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας τοποθετήθηκε ο προαχθείς υποστράτηγος Αντ. Σταματάκης, με βοηθό τον μέχρι προχθές υπασπιστή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ν. Μάρκου, που προήχθη σε ταξίαρχο.
«Ανέπαφο» παραμένει και το επιτελείο της Θεσσαλονίκης. Από τις αποστρατείες ξεχωρίζουν αυτή του μέχρι πρότινος διευθυντή της Διεύθυνσης Διαβατηρίων ταξιάρχου Γ. Καμπέρη, που μάλλον τον «έφαγε» το γεγονός ότι είχε λιγότερα «στηρίγματα» από άλλους, αλλά και πολλών αξιωματικών που προέρχονταν από την «παλιά Ασφάλεια».

Κ. ΤΟΜΑΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου