Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Ψαλίδι στο κονδύλι για τα κόμματα - Περικοπές στα επιδόματα υψηλόμισθων

Νομοθετική πρωτοβουλία για τη διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων που θα περιλαμβάνει και περικοπές στο ύψος της επιχορήγησης για το 2011 ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Γιάννης Ραγκούσης.
Συγκεκριμένα, από το υπόλοιπο των 42 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν λαμβάνειν, (ήδη έχει γίνει κατανομή του ¼ του συνολικού κονδυλίου που προβλέπει ο προϋπολογισμός), τα κόμματα θα απορροφήσουν τελικά ποσό περί τα 33 εκατομμύρια ευρώ.Ο κ. Ραγκούσης προανήγγειλε επίσης ένα πλαίσιο διαφάνειας με την ονομαστικοποίηση των εισφορών προς τα κόμματα από ιδιώτες και νομικά πρόσωπα.

Διαρκής η διαδικασία μετατάξεων
Μετά τη δημοσιοποίηση της μελέτης για τις μισθολογικές εξελίξεις στο δημόσιο –η οποία θα αποτελέσει βάση διαλόγου με την ΑΔΕΔΥ, όπως ανέφερε ο κ. Ραγκούσης- ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι στο νέο μισθολόγιο θα τηρηθεί η αρχή «ίση αμοιβή» για «δουλειά ίσης αξίας» επαναλαμβάνον ότι το νέο μισθολόγιο θα αποτελέσει «κίνητρο και όχι αντικίνητρο» για τους δημοσίους υπαλλήλους.
Επεσήμανε επίσης ότι τα ειδικά μισθολόγια θα ενταχθούν στο βασικό κορμό του νέου μισθολογίου και ότι η διαδικασία των μετατάξεων θα είναι διαρκής.

Υπατία: Εχουν ευθύνη οι καθοδηγητές
Αναφερόμενος στους μετανάστες που φιλοξενούνται στο Μέγαρο Υπατίας, ο κ. Ραγκούσης έκανε εκ νέου λόγο για «καθοδηγητές»: Εχουν ευθύνη όσοι αποφάσισαν να εμφανιστούν ως πολιτικοί καθοδηγητές των απεργών πείνας, είπε ο κ. Ραγκούσης και αποκάλυψε πως όσες φορές η κυβέρνηση ζήτησε να έρθει σε συνεννόηση με τους απεργούς, προσέκρουσε στην άρνηση των εκπροσώπων - συμπαραστατών τους όχι μόνο στο να έρθουν σε επαφή αλλά και να δεχθούν την παροχή ιατροφαρμακευτικής βοήθειας από το ΚΕΛΠΝΟ.

Νίκος Β. Τσίτσας
www.ethnos.gr

2 σχόλια:

  1. ΨΙΤ ΕΣΕΙ ΞΑΝΘΟΨΥΡΑ,
    ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗ ΡΑΓΚΟΥΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ,ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ,ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ??
    ΝΑ ΤΑ'Ι'ΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ
    ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΕΡΓΟΙ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή