Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Ζωντανοί μέσα από τα ερείπια 9 ημέρες μετά - Επέζησαν τρώγοντας γιαούρτι

Ζωντανοί μέσα από τα ερείπια 9 ημέρες μετά - Επέζησαν τρώγοντας γιαούρτιΜία 80χρονη και ο 16χρονος εγγονός της βρέθηκαν ζωντανοί σήμερα κάτω από ερείπια στην πόλη Ισινομάκι της βορειοανατολικής Ιαπωνίας, εννέα ημέρες μετά την ερήμωση της περιοχής από τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι.
Όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK, η 80χρονη και ο 16χρονος εντοπίστηκαν από ομάδα διάσωσης της αστυνομίας. Ήταν, ανέφεραν, πολύ αδύναμοι, αλλά είχαν τις αισθήσεις τους.
Σύμφωνα με δημοσιογράφο του NHK οι δύο Ιάπωνες είχαν εγκλωβιστεί στην κουζίνα του σπιτιού τους και κατάφεραν να επιβιώσουν τρώγοντας γιαούρτι και άλλα τρόφιμα από το ψυγείο που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από εκεί που ήταν πεσμένοι.
Ο εγγονός κατάφερε τελικά να φτάσει ως την οροφή και κουνώντας τα χέρια του έδωσε σήμα στο διασωστικό ελικόπτερο που περιπολούσε στην περιοχή.
Με σχεδόν παγωμένο σώμα, τρέμοντας και χωρίς να νιώθει το αριστερό του χέρι, ο 16χρονος Τζιν Αμπέ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μαζί με τη γιαγιά του, η οποία κατά τη διακομιδή είχε τα μάτια της κλειστά αλλά ανέπνεε.

www.ethnos.gr

1 σχόλιο:

  1. Είναι μια αχτίδα ελπίδας στον μαύρο κόσμο που ζούμε Σταυρούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή