Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Στους 56 έφτασαν οι μετανάστες που νοσηλεύονται

Τα ΜΑΤ εμπόδισαν τη διεξαγωγή συνέντευξης Τύπου, κοντά στην είσοδο της Βουλής, για τη συμπαράσταση στους απεργούς πείνας
Καταιγιστικές είναι πλέον οι εξελίξεις στον αγώνα των μεταναστών απεργών πείνας, αφού δεκάδες από αυτούς νοσηλεύονται με σοβαρά προβλήματα υγείας στα νοσοκομεία. Χτες, 37η μέρα απεργίας πείνας, η κυβέρνηση έστειλε διμοιρίες των ΜΑΤ παρεμποδίζοντας συνέντευξη Tύπου που διοργανώθηκε για συμπαράσταση στους απεργούς πείνας. Μέχρι χτες, συνολικά 56 απεργοί πείνας είχαν μεταφερθεί σε νοσοκομεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα, λίγο πριν την έναρξη της συνέντευξης που θα πραγματοποιούνταν κοντά στην είσοδο της Βουλής στη Β. Σοφίας, αστυνομική δύναμη από κρανοφόρους απώθησε όσους συμμετείχαν σε αυτήν, αλλά και δημοσιογράφους. Η επίθεση έγινε πριν ακόμα οι διοργανωτές ολοκληρώσουν τη σχετική διαπραγμάτευση με τον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης. Ο κόσμος που ήταν στο πεζοδρόμιο βγήκε στο λεωφορειόδρομο όπου διεξήχθη, τελικά, η συνέντευξη. Μάλιστα, από το φυλάκιο της Βουλής αρνήθηκαν να δώσουν ηλεκτρικό ρεύμα, με αποτέλεσμα οι ομιλητές να τοποθετηθούν χρησιμοποιώντας «ντουντούκα». Η Αστυνομία απαγόρευσε στο κλειστό φορτηγάκι που είχε τη γεννήτρια για τη μικροφωνική να παραμείνει στο χώρο και καταγγέλθηκε πως ο οδηγός του «φιλοδωρήθηκε» με σχετική κλήση.
Ενημερώνοντας για την υγεία των απεργών, η γιατρός Ν. Βάρτζελη είπε πως 44 μετανάστες στην Αθήνα και 10 στη Θεσσαλονίκη έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία. Συγκεκριμένα, 17 απεργοί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία την Κυριακή με οξεία νεφρική ανεπάρκεια, άλλοι 19 τη Δευτέρα με τα ίδια συμπτώματα και αφυδάτωση, 3 χτες, ενώ αναμενόταν η μεταφορά άλλων 15. Από τους 36 απεργούς που σταμάτησαν την Κυριακή τη λήψη νερού, οι 18 διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.
Εξάλλου, σε ενημερωτικό της σημείωμα, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας αναφέρεται στους απεργούς πείνας, επισημαίνοντας πως η κατάσταση της υγείας τους έχει φτάσει σε οριακό επίπεδο.


2 σχόλια:

  1. Aν πω τώρα εγώ να πάνε όλοι στον διάολο θα φταίω ουστ στην πατρίδα σας εκεί να κάνετε ότι θέλετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΝΕ?
    ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΣΕΣ ΞΑΠΛΕΣ,
    ΑΛΩΣΤΕ ΜΟΛΙΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠ ΤΟΥΣ
    ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΩΣΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή